Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Αρχισε η δράση για την ενίσχυση των επωνύμων κερκυραϊκών προϊόντων

Με στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και απώτερο σκοπό την εδραίωση της Κερκυραϊκής ταυτότητας και την τόνωση του τουρισμού, πραγματοποιήθηκε στις 17/6/2010 το πρωί, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κέρκυρας,, η πρώτη συνάντηση με την συμμετοχή του κέντρου Unesco του Ιονίου, στο πλαίσιο των δράσεων για την υλοποίηση των αποφάσεων της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίσθηκε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση των πρώτων προτάσεων της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας μέσα από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νομού.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιώργο Χονδρογιάννη: «γίνεται προσπάθεια να δώσουμε ταυτότητα σε τοπικά πιάτα εδεσμάτων της Κέρκυρας, σε προϊόντα ποιότητας και να υπάρχει παντού το Κερκυραϊκό προϊόν με τη δική του ταυτότητα.
Έχουν μπει οι πρώτες βάσεις για την προοπτική των Κερκυραϊκών προϊόντων και θεωρώ και ελπίζω ότι θα έχουμε συνέχεια προκειμένου ο τόπος αποκτήσει τη δική του ταυτότητα. Είναι η πρώτη φορά που κάνουμε κάτι τέτοιο, υπάρχει θέληση και προχωράμε χωρίς κανένα ιδιωτικό συμφέρον».
Από την πλευρά του ο Γιώργος Σκλαβούνος υποστήριξε πως «σε συνέχεια των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης η οποία είχε γίνει από τις 21 έως και τις 27 Μαρτίου, προσπαθούμε να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις στις οποίες είχαμε καταλήξει με τους συγκεκριμένους φορείς.
Ένας από τους βασικούς συνεργάτες και συνδιοργανωτές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι το Επιμελητήριο της Κέρκυρας και σε συνεργασία με φορείς του τουρισμού, επιχειρηματίες, μάγειρες και άλλους, θα γίνει προσπάθεια προώθησης συγκεκριμένων βημάτων.
Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει δέσμευση των ξενοδόχων και των διευθυντών των ξενοδοχείων, να εντάξουν στους καταλόγους των προσφερομένων ποτών τα Κερκυραϊκά κρασιά και την Κερκυραϊκή μπύρα. Επίσης να καθιερώσουν το κερκυραϊκό πιάτο στο μενού της εβδομάδος και να τοποθετήσουν προθήκη με Κερκυραϊκά Προϊόντα στην αίθουσα υποδοχής των ξενοδοχείων τους.
Παράλληλα, το Επιμελητήριο θα διενεργήσει διαγωνισμό για να καθιερωθεί με βάση το κούμ κουάτ ένα 100% κερκυραϊκό απεριτίφ .
Στην ίδια κατεύθυνση, είχαμε χθες μια συζήτηση στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο με το τμήμα Ανάπτυξης και τον κ. Χρυσικόπουλο και θα προχωρήσουμε στην έκδοση ενός μικρού βιβλίου ενημέρωσης των επισκεπτών για τα ενδιαφέροντα του νησιού από πλευράς βιβλιοθηκών, αρχείων και μουσείων, μεταφρασμένο σε τρεις ξένες γλώσσες.
Υπάρχει η δέσμευση για την συγκέντρωση των αρχείων που αφορούν τον Ι. Καποδίστρια και την Ιόνια Πολιτεία, αρχίζοντας από τα αρχεία του Οθωνικού Κράτους και του Πατριαρχείου.
Γίνεται μια προσπάθεια ταχτοποίησης του κερκυραϊκού τουριστικού προϊόντος και προώθησης της Κερκυραϊκής ταυτότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: