Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Παρέμβαση για το ιατρείο των Οθωνών

To θέμα του ιατρείου των Οθωνών επισημαίνει με επιστολή του ο Ιατρικός Σύλλογος της Κέρκυρας προς τους αρμόδιους φορείς.
Η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας που απευθύνεται στους: Διοικητή ΓΝΚ κ. Γρηγορόπουλο, Διευθυντή ΚΥ Αγ.Αθανασίου κ. Χαλικιά, Κοινότητα Οθωνών, Νομαρχια Κέρκυρας, Περιφέρεια Ι.Νήσων, Υπουργό Υγείας και τους βουλευτές Ν.Κέρκυρας κ.κ. Γκερέκου, Δένδια, Χαραλάμπους και τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρει τα εξής:
“Μετά από πληθώρα παραπόνων μονίμων κατοίκων καθώς επίσης και μετά από έγγραφη αναφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου Οθωνών, σας ενημερώνουμε ακόμα μια φορά για την έλλειψη απαραίτητου εξοπλισμού για την λειτουργία του ιατρείου Οθωνών, όπως ο καρδιογράφος  ο οποίος λόγω βλάβης δεν λειτουργεί, απινιδωτής παλαιάς τεχνολογίας και χωρίς μόνιτορ με έλλειψη φωτισμού για τις μικροεπεμβάσεις, χωρίς τηλεϊατρική, ιντερνετ, με μόνο ένα μισοχαλασμένο αρχαίο φαξ..
Μετά από τις απαραίτητες ενέργειες του αγροτικού ιατρού προς τους αρμόδιους φορείς στους οποίους υπάγεται το αγροτικό ιατρείο εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να μην υπάρχει καρδιογράφος αφού και κανείς αρμόδιος δεν γνωρίζει πότε θα αντικατασταθεί από καινούργιο..
Την προηγούμενη βδομάδα κατέληξε καρδιολογικό περιστατικό στους ακριτικούς Οθωνούς του 2010 ,στα σύνορα της Ελλάδας με την Ιταλία χωρίς να υπάρχει κάν καρδιογράφος!!!
Θεωρούμε απαράδεκτη αυτήν την κατάσταση και για άλλη μια ακόμα φορά σας ζητάμε  τον άμεσό εξοπλισμό του ιατρείου με  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ. (καρδιογράφο και σύγχρονο μόνιτορ)
ΠOΣΕΣ  ΖΩΕΣ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ  5-10000  ευρώ.....”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: