Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Δημιουργική η συνάντηση Γεωργαλίδη με Πολιτιστικό Σύλλογο Τεμπλονίου

Πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί η συνάντηση μεταξύ του ΓΓ της ΠΙΝ Κώστα Γεωργαλίδη και των μελών του Εξωραϊστικού πολιτιστικού συλλόγου Τεμπλονίου μετά από αίτημα των μελών και με στόχο την ενημέρωση για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με την Πρόεδρο του συλλόγου Μάγδα Παπανικολοπούλου ως βασικό θέμα τέθηκε η ανάπλασης του Α’ Κυττάρου αλλά και αυτό του Γ’ Κυττάρου.
Όπως ειπε «Σε ότι αφορά το νέο κύτταρο που λειτουργεί ο Γενικός μας δήλωσε ότι αυτό θα έχει ορίζοντα λειτουργίας 3-4 χρόνια και μετά θα πάμε σε άλλου είδους μορφή διαχείρισης που προβλέπεται για την περιοχή του Τεμπλονίου και εκφράσαμε τις αντιδράσεις μας γιατί δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε κανέναν.
Σε ότι αφορά το θέμα του Α’ Κυττάρου δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος της θητείας του θα έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση κάτι που ευχόμαστε αν και θα προτιμούσαμε να έχει ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα γιατί λόγο του καλοκαιριού και των υψηλών θερμοκρασιών, η δυσοσμία που παρατηρείται στην περιοχή είναι πολύ μεγάλη».
Η κ. Παπανικολοπούλου αναφέρθηκε και στο ΧΥΤΑ Νότιας Κερκύρας σημειώνοντας τα εξής « Σε ότι αφορά τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης, πρόκειται για ένα θέμα που μας επηρεάζει άμεσα. Εμείς κοιτάμε πως θα μπορέσουμε να αποσυμφορηθούμε από την κατάσταση των απορριμμάτων και όχι να δεχτούμε και άλλα απορρίμματα.
Όμως το θέμα λειτουργίας του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας είναι θέμα καθαρά της Περιφέρειας και της Νομαρχίας.
Αν δεν αδειοδοτηθεί ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης, βολεύει και εμάς στο Τεμπλόνι καθώς ακυρώνεται ουσιαστικά και ο Περιφερειακός σχεδιασμός του Συνδέσμου.
Ο τροποποιημένος περιφερειακός σχεδιασμός του 2006 έχει ξεκινήσει επί προηγούμενης Κυβέρνησης, έχει υλοποιηθεί ως προς ένα κομμάτι χωρίς όμως να έχει ολοκληρωθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: