Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Διάβασα * Εμαθα * Ακουσα * Είδα

Εξόρμηση ερασιτεχνών αστρονόμων
Η Αστρονομική Εταιρεία  έρκυρας ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους της για την συμμετοχή της στην 4η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων που θα διεξαχθεί στο όρος  Πάρνωνας από 9 έως 11 Ιουλίου 2010.
Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει από κοινού η Αστρονομική Ένωση ”πάρτης "Διός  ούροι" και η Αστρονομική Εταιρεία –άτρας "Ωρίων".
Την Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας θα εκπροσωπήσει η Ομάδα Αστροπαρατήρησης και Αστροφωτογραφίας με 5 μέλη. Το πρόγραμμα  της εξόρμησης περιλαμβάνει πρακτικά εργαστήρια, μαθήματα ουρανογραφίας αλλά και πεζοπορία στα καταπράσινα μονοπάτια του Πάρνωνα, καθώς και δύο ομιλίες από τους καθηγητές αστροφυσικής κ. Παναγιώτη Νιάρχο και  κ.Τσίγκανο.  Η συμμετοχή στην εξόρμηση είναι δωρεάν.

Παρουσίαση μυθιστορήματος
Η Βιβλιοθήκη «Λήδα Καλογεροπούλου» θα διοργανώσει προσεχών την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Κώστα Ακρίβου: ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΑΛΦΟΝΣ (Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Θεοδόσης Πυλαρινός, Καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Ιόνιο
Πανεπιστήμιο, Αλέκος Χρυσικόπουλος, φιλόλογος και ο συγγραφέας.

Εκδήλωση σήμερα στο Μαντούκι
Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος “ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΜΑΝΔΟΥΚΙΩΤΩΝ” διοργανώνει εκδήλωση σήμερα Τετάρτη και ώρα 9 μ.μ. στο τέρμα Μαντουκιού (πλησίον του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Λάζου) με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Ιωάννη Λαμπατάρη.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν τμήματα της Σχολής χορού Νίκης Γιάννου και θα υπάρχουν και άλλες πολλές εκπλήξεις.

Διακοπές ρεύματος την Παρασκευή
Από τις 08.30 έως τις 12.00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή ρεύματος την Παρασκευή 25 Ιουνίου με σκοπό την διεξαγωγή αναγκαίων εργασιών στο δίκτυο Μέσης και Χαμηλής Τάσης.
Εξαιτίας των εργασιών αυτών θα παραμείνουν εκτός ηλεκτρικού ρεύματος οι παρακάτω περιοχές: ΜΕΣΟΓΓΗ, ΧΛΩΜΟΤΙΑΝΑ, ΜΩΡΑΪΤΙΚΑ, ΣΠΗΛΑΙΟ, ΨΑΡΑ, ΕΠΙΣΚΟΠΙΑΝΑ, ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝ και ΤΣΑΚΙ ΜΠΕΝΙΤΣΩΝ.

Σεμινάρια Θεάτρου στο Μον Ρεπό
Το πρόγραμμα για το Καλοκαίρι 2010 "Νύχτες Θεάτρου στο Μον Ρεπό" έδωσε στη δημοσιότητα το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας.
Για τον μήνα Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου την Κυριακή 27, την Δευτέρα 28 την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Ιουνίου.
Συγκεκριμένα:
Κυριακή 27: «Ο Ποπολάρος» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, από το 4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας.
Δευτέρα 28: «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, από το 7ο Γυμνάσιο Κέρκυρας.
Τρίτη 29: «Οι Αρχάγγελοι δεν παίζουν φλίπερ» του Ντάριο Φο, από το 1ο Λύκειο Κέρκυρας.
Τετάρτη 30: «Το αγόρι με τη βαλίτσα» του Μάικ Κένι, από το 3ο Γυμνάσιο Κέρκυρας.
Οργάνωση: Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) – παράρτημα Κέρκυρας. Με τη στήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: