Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Στις Ριγγλάδες ο Νομάρχης

Το υπό κατασκευή κτήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λευκίμμης στους Ριγγλάδες επισκέφθηκε ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος συνοδευόμενος από τον αντινομάρχη Κώστα Λέσση και τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Νικήτα Καραλή.
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, συνολικού προϋπολογισμού 1.650.000 περίπου ευρώ, που αναβαθμίζει την κτηριακή υποδομή εκπαίδευσης στη Λευκίμμη καθώς περιλαμβάνει 5 αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (η μεγαλύτερη στη Λευκίμμη), εργαστήρια, γραφεία εκπαιδευτικών και αναβαθμισμένους χώρους υγιεινής.
Το έργο αυτό ήταν ενταγμένο στο Γ΄ Κ.Π.Σ., το τελευταίο που δημοπρατήθηκε το Μάιο του 2008, ξεκίνησε η κατασκευή του, σταμάτησαν οι εργασίες λόγω καθυστέρησης πληρωμών στη μεταβατική περίοδο, εντάχθηκε ολόκληρο στο ΕΣΠΑ και οι κατασκευαστικές εργασίες ξαναξεκίνησαν και εξελίσσονται κανονικά. Παράλληλα, η Νομαρχία προώθησε και πέτυχε την ένταξη στο ΕΣΠΑ του υποέργου συνολικής επισκευής του παλαιού Δημοτικού Σχολείου με το οποίο το νέο έργο αποτελεί αναπόσπαστη ενότητα. Για το έργο αυτό αναμένεται η έγκριση δημοπράτησης από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: