Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΑΝΙΟΝ: 6 εκατ. ευρώ στην Κέρκυρα για την υλοποίηση του προγραμματος leader 2007-2013

Υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Αναπτυξιακής Ιονίων Νήσων (ΑΝΙΟΝ ΑΑΕ ΟΤΑ) σύμβαση για την υλοποίηση στο Νομό της Κέρκυρας του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.
Το έργο συνολικού κόστους 9,5 εκατ ευρώ με Δημόσια Δαπάνη 6 εκατ. ευρώ  θα υλοποιηθεί στο σύνολο των Δήμων Αγ Γεωργίου, Αχιλλειων, Εσπερίων, Κορισσίων, Λευκιμμαίων, Μελιτειέων, Παλαιοκαστριτών, Παξών και  Παρελίων, στα Διαπόντια Νησιά καθώς και στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αγ. Παντελεήμονα, Σφακερών και Ξανθάτων του Δήμου Θιναλίων, Κάτω Κορακιάνας και  Αγίου Μάρκου του Δήμου Φαιάκων και Αλεπούς, Εβροπούλων και Καναλίου του Δήμου Κερκυραίων.
Οι στόχοι του προγράμματος είναι οι εξής:
Δημιουργία εναλλακτικού εισοδήματος στην αγροτική οικονομία
Αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος και ανάδειξη της ταυτότητας της περιοχής παρέμβασης και διαφοροποίηση της ταυτότητας του μαζικού τουρισμού. Ο στόχος αυτός δίνει βαρύνουσα σημασία στη διαμόρφωση τουριστικού προϊόντος φιλικό σε ομάδες ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Προστασία και ανάδειξη παραδοσιακού πολιτισμικού και φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής παρέμβασης
Αύξηση της προστιθέμενης αξίας μεταποιημένων προϊόντων του πρωτογενή τομέα και προώθηση της δικτύωσης της μεταποίησης του πρωτογενή με τον τουρισμό
Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ΠΜΕ
Ευαισθητοποίηση τοπικού πληθυσμού για την προστασία του περιβάλλοντος και την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς
Αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής παρέμβασης και ιδιαίτερα της ενδοχώρας
Ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και καινοτομίας στο τοπικό παραγωγικό σύστημα
Ενίσχυση τοπικών ικανοτήτων και εμψύχωση τοπικού πληθυσμού
Βελτίωση υποδομών και παροχή υπηρεσιών προς τον τοπικό πληθυσμό, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Οι στόχοι αυτοί θα επιτευχθούν μέσα από την υλοποίηση Δημοσίων και Ιδιωτικών επενδύσεων στους τομείς της μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων, την ενίσχυση μικρών βιοτεχνικών μονάδων, την δημιουργία μονάδων διανυκτέρευσης υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, την δημιουργία κέντρων εναλλακτικών μορφών τουρισμού, δράσεις προβολής  και προώθησης της περιοχής παρέμβασης καθώς και δημοσίων παρεμβάσεων στον τομέα προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Η προκήρυξη των σχετικών δράσεων αναμένεται στα μέσα Ιουλίου 2010, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία της ΑΝΙΟΝ ΑΑΕ ΟΤΑ οδός Μαντζαρου αρ.13 -2ος όροφος, στα τηλέφωνα 2661081310, 82037 και στην ιστοσελίδα www.anion.org.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: