Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

24ωρη πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Κάλεσμα στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απηύθυνε με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας για την Τρίτη 29 Ιουνίου με συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.
Στην ανακοίνωση - κάλεσμα τονίζονται τα εξής:
"Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Το πρόσφατο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος είναι ένα ακόμα «πραξικόπημα» κατά των στοιχειωδών δικαιωμάτων και κατά βάση της αξιοπρέπειας του Έλληνα εργαζομένου, σε συνέχεια των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που προωθούνται.
Οι κυβερνώντες χρησιμοποιούν το πρόσχημα της κρίσης και των επιταγών της τρόικας, για να εξυπηρετήσουν εμφανώς τα συμφέροντα της εργοδοσίας και των μεγαλοκεφαλαιούχων της χώρας.
Με μέτρα που δεν πρόκειται επ’ ουδενί να συνεισφέρουν θετικά στον κεντρικό στόχο, δηλαδή τη μείωση δημοσιονομικού ελλείμματος, θίγουν τον πυρήνα συνταγματικά κατοχυρωμένων θεμελιωδών δικαιωμάτων και ανατρέπουν θεσμικές ρυθμίσεις που ενσωματώνονται στο Σύνταγμα και σε σειρά αναγνωρισμένων Διεθνών Συμβάσεων και Συνθηκών.
Μέσα από το Προεδρικό Διάταγμα, που τελικά κατατίθεται ως νόμος στη Βουλή, η κυβέρνηση επιδιώκει:
α) την κατάλυση της δυνατότητας καθορισμού των όρων εργασίας με συλλογικές συμβάσεις εργασίας ή διαιτητικές αποφάσεις.
β) την αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων.
γ) τη μείωση της νόμιμης αποζημίωσης απόλυσης μέσω της διευκόλυνσης των εργοδοτών να καταγγέλλουν τις εργασιακές συμβάσεις με την τήρηση μειωμένου χρόνου προειδοποίησης.
δ) την κατάργηση του κατώτατου μισθού που καθιερώνει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους νέους έως 21 ετών, για τους νέους από 21 – 25 ετών και τους μαθητευόμενους από 15 – 18 ετών.
Επιπλέον, με το σχέδιο του Ασφαλιστικού αυξάνονται τα όρια ηλικίας κατά 5 – 15 χρόνια, καταργούνται τα βαρέα και ανθυγιεινά, μειώνονται οι συντάξεις και μπαίνει φόρος ΛΑΦΚΑ. Στην ουσία, δηλαδή, κατεδαφίζεται το ασφαλιστικό σύστημα και απαλλοτριώνονται οι ασφαλιστικές μας εισφορές ετών.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τη Βουλή των Ελλήνων και ειδικά από τους βουλευτές της πλειοψηφίας να καταψηφίσουν τόσο την πρόταση νόμου για το Εργασιακό όσο και το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό που κατεδαφίζει όλα τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι, πρόκειται ίσως για μία από τις τελευταίες μας ευκαιρίες να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας... Οφείλουμε όλοι να κατέβουμε ενωτικά, μαζικά και αγωνιστικά στους δρόμους και με αποφασιστικότητα να βροντοφωνάξουμε και να διατρανώσουμε την πίστη μας ότι αυτό ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!".

Δεν υπάρχουν σχόλια: