Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Τουρισμός: Στην 18η θέση των βρετανών τουριστών η Ελλάδα

Τη 18η θέση κατέλαβε η Ελλάδα στις προτιμήσεις των Βρετανών ως ακριβός προορισμός μεταξύ των συνολικά 30 χωρών που συμπεριλαμβάνονται σε έρευνα που πραγματοποίησαν τα Βρετανικά Ταχυδρομεία για το κόστος διακοπών των Βρετανών σε διάφορους προορισμούς (The Post Office Holiday Cost Barometer), την οποία δημοσιοποίησε χθες η συμβουλευτική εταιρεία GBR Consulting.

Ερευνα
Στην εν λόγω έρευνα, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τα Βρετανικά Ταχυδρομεία, καταγράφεται το κόστος για δαπάνες σε bar/cafe (καφές, μπίρα, αναψυκτικό), σε σούπερ μάρκετ (εμφιαλωμένο νερό, αντηλιακό, αντικουνουπική κρέμα, τσιγάρα) και σε τοπικό εστιατόριο (ένα γεύμα τριών πιάτων με κρασί για δύο άτομα).
Σύμφωνα με την έρευνα, σε σύνολο κόστους, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 18η ακριβότερη θέση με συνολική δαπάνη 63,4 στερλίνες.
Στις επιμέρους κατηγορίες, όμως, καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην κατηγορία bar/cafe με συνολική δαπάνη 11,83 στερλίνες, την 16η θέση στην κατηγορία σούπερ μάρκετ (συνολική δαπάνη 13,73 στερλίνες) και την 23 θέση στην κατηγορία εστιατόριο με συνολική δαπάνη 37,86 στερλίνες.
Σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η Ελλάδα εμφανίζεται σημαντικά ακριβότερη από την Ισπανία (44,84 στερλίνες στο σύνολο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: