Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Αυτοδιοικητική κίνηση από 10 Δήμαρχους της Κέρκυρας

Με ενιαίο ψηφοδέλτιο θα συμμετάσχουν  στις δημοτικές εκλογές 10 δήμαρχοι και αυτοδιοικητικοι παράγοντες σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ Μιχάλη Κάρρα.
Ο κ. Κάρρας επεσήμανε ότι ο διάλογος έχει ξεκινήσει με όλους όσους ήθελαν να συμμετάσχουν σε αυτή την κίνηση που αποτελείται από 10 δημάρχους και άλλους αυτοδιοικητικούς παράγοντες.
Στόχος ήταν σύμφωνα με τον κ. Κάρρα μέσω της εμπειρίας, χωρίς χρίσματα και κομματικές ιδιότητες να προσφέρουν όλοι μαζί στο νησί την στιγμή που τα προβλήματα είναι τεράστια.
Στο διάλογο σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δεν συμμετέχουν οι Δήμαρχοι Αχιλλείων Τάκης Καρύδης και Κασσωπαίων Γιώργος Πανταζής.

ΔΗΛΩΣΗ
ΑΛΕΚΟΥ ΑΥΛΩΝΙΤΗ
Μέσα στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης για την επιλογή από το ΠΑΣΟΚ υποψηφίων για τις θέσεις Περιφερειάρχου, Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχου που ενεργεί το ΠΑΣΟΚ και στην Κέρκυρα, επιθυμώ να δηλώσω τα παρακάτω:
1.Ουδέποτε αυτοπροτάθηκα για οποιαδήποτε πολιτική θέση που διεκδίκησα καθ' όλη την διάρκεια της συμμεοχής μου στα κοινά. Οσο και αν φαίνεται περιέργο έτσι είναι και το αναφέρω για όσο αξίζει και ας ληφθεί υπόψη η τεράστια κρίση εμπιστοσύνης που υπάρχει στο πολιτικό μας σύστημα.
2.Προτάθησα ως υποψήφιος Δήμαρχος από συμπολίτες μας μέσα στα πλαίσια της διαβούλευσης για την επιλογή υποψηφίων Δημάρχων από το ΠΑΣΟΚ. Επιθυμώ να τους ευχαριστήσω δημόσια.
3.Συμμετέχω σε μια προσπάθεια των αυτοδιοικητικών παραγόντων για την κατάρτιση ψηφοδελτίου με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, την οποία κρίνω ως θετική και συμφέρουσα για τον τόπο εν όψει της μεγάλης πολιτικής πρόκλησης της δημιουργίας ενός Δήμου στο νησί μας.
4.Ελπίζω και κάνω ότι είναι δυνατόν για να επιτύχει αυτή η προσπάθεια που κινείται στην κατεύθυνση της αυτονομίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και της συνένωσης όλων των αυτοδιοικητικών δυνάμεων μέσα στα πολιτικά πλαίσια του αυτοδιοικητικού κινήματος.
5.Ευελπιστώ ότι τα πολιτικά κόμματα που όλα ευαγγελίζονται την αυτονομία της Αυτοδιοίκησης, να στηρίξουν πολιτικά αυτή την προσπάθεια.
6.Κατόπιν των ανωτέρω δηλώνω ότι δεν επιθυμώ την συμμετοχή μου στην διαδικασία απόδοσης οποιουδήποτε κομματικού "χρίσματος" για την περίπτωση που θα συμμετάσχω για οποιαδήποτε θέση στην τοπική Αυτοδιοίκηση και φυσικά εφ' όσον η διαδικασία αυτή οριοθετείται αποκλειστικά στην επιλογή κομματικών υποψηφίων".

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Ν.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΑΣΟΚ
Στο μεταξύ συνεδρίασε χθες η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνονται τα εξής:
“Η Ν.Ε. Κέρκυρας στη διευρυμένη σύνθε΄ση της στη συνεδρίαση συζήτησε τους πολιτικούς άξονες του Κινήματος, ανέλυσε και μετά από διάλογο οριστικοποίησε το πλαίσιο αρχών και αναπτυξιακών κατευθύνσεων που θα στηρίξει και αφορούν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και στους νέους Δήμους στον τόπο μας με το Νόμο Καλλικράτη εν όψει των ερχόμενων εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”.
Συνεχίζει η ανακοίνωσή “Τον αμέσως ερχόμενο χρονικό διάστημα, τόσο οι κεντρικές θέσεις, όσο και το αναπτυξιακό πλαίσιο της τοπικής οργανωμένης βάσης του ΠΑΣΟΚ θα δημοσιοποιηθούν και θα αναλυθούν σε συγκεντρώσεις στο Νομό.
Μας κοινοποιήθηκαν από τα κεντρικά Γραφεία του ΠΑΣΟΚ, τα ονόματα όσων υπέβαλαν πρόταση (αυτοπρόταση) και εκείνων που προτάθηκαν από μέλη ή φίλους (ετεροπρόταση) για υποψηφιότητα στις θέσεις του Δημάρχου του νέου Αντιπεριφερειάρχη της Κέρκυρας.
Βάσει του Καταστατικού και της σχετικής εγκυκλίου, δύο ήταν οι επιλογές για την αξιολόγησή τους:
1. προκριμματικές εκλογές από τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ βάσει των εγκεκριμένων εκλογικών καταλόγων του κόμματος,
2. πολιτική αξιολόγηση των υποψηφίων από το διευρυμένο σώμα της Νομαρχιακής Επιτροπής.
Τοποθετήθηκαν επί του ζητήματος όλα τα μέλη.
Αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, να ακολουθηθεί η διαδικασία της πολιτικής αξιολόγησης όσων υπέβαλλαν υποψηφιότητα, αφού πρώτα ρωτηθεί ο καθένας χωριστά από εκείνους που προτάθηκαν από τρίτους (ετεροπροταθέντες) αν δέχονται την διαδικασία της πολιτικής τους αξιολόγησης. Αυτό θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 21 Ιουνίου σε νέα συνεδρίαση του διευρυμένου οργάνου της Νομαρχιακής Επιτροπής μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: