Τρίτη 4 Μαΐου 2010

SOS από τον Κάβο της Λευκίμμης

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  η γενική ανοιχτή συνέλευση του Πολιτιστικού εξωραϊστικού συλλόγου Κάβου με θέματα τα προβλήματα των κατοίκων και των καταστηματαρχών την καλοκαιρινή περίοδο.
Στην ανοιχτή συνέλευση είχαν  κληθεί η Υφυπουργός Τουρισμού, κα Άντζελα Γκερέκου, οι βουλευτές Κέρκυρας κ. Νίκος Δένδιας και Μπάμπης Χαραλάμπους, ο Νομάρχης Κέρκυρας κ. Στέφανος Πουλημένος, ο Δήμαρχος Λευκιμμαίων κ. Σπύρος Γατσούλης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Κέρκυρας κ. Θεοχάρης Γιώτης, αλλά την προσκληση αποδέχτηκε ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος και ο Αστυνομικός Διοικητής του Α.Τ Λευκίμμης.
Ο πρόεδρος του συλλόγου της περιοχής Γιώργος Πανδής στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα με κυριότερα την ελλιπή αστυνόμευση αλλά και τους καταλόγους των πελατών.
Όπως είπε "Ως Πολιτιστικός Σύλλογος Κάβου μετά από τις επανειλημμένες παρεμβάσεις που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια προς κάθε αρμόδιο φορέα (οι οποίες - πλην ελαχίστων εξαιρέσεων - έμεινες αναπάντητες) και διαπιστώνοντας τη διόγκωση των προβλημάτων αντί για την επίλυση τους, αποφασίσαμε να επανέλθουμε στα ζητήματα που είχαμε θέσει και να απαιτήσουμε την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο οικισμός του Κάβου ενόψει της φετινής τουριστικής περιόδου.  Ως Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάβου, εκπροσωπώντας τους 700 μόνιμους κατοίκους του οικισμού και την πλειοψηφία των επιχειρηματιών - καταστηματαρχών, και βλέποντας ότι το μέλλον του οικισμού ως τουριστικού προορισμού είναι αβέβαιο, υπό τις παρούσες συνθήκες λειτουργίας, θέλουμε να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου προς κάθε κατεύθυνση και θέλουμε να δηλώσουμε ότι η άναρχη τουριστική δραστηριότητα σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε κοινωνικές εκρήξεις με απρόβλεπτα αποτελέσματα".
Ο Νομάρχης Κέρκυρας Στ. Πουλημένος, από την πλευρά του υποσχέθηκε ότι στο υπόλοιπο της θητείας του θα βοηθήσει στην εντατικοποίηση ελέγχων προκειμένου να εκλείψουν φαινόμενα κακού επαγγελματισμού που αποβαίνει σε βάρος των υπολοίπων καταστηματαρχών και αναφέρθηκε επί μακρόν στο τι θα συμβεί εν όψει του Καλλικράτη.
Ο διοικητής του Α.Τ. Λευκίμμης κ. Κυρίτσης, δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τους επαγγελματίες για να εκλείψουν παρανομίες του παρελθόντος και ζήτησε πίστωση χρόνου προκειμένου να δει με τα μάτια του την κατάσταση που διαμορφώνεται στον Κάβο το καλοκαίρι. Τόνισε πάντως ότι η εποχή που έγινε η σύσκεψη είναι η κατάλληλη, καθώς δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η τουριστική περίοδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: