Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Από την EUROBANK: "Η Ελλάδα καινοτομεί"

Με σύνθημα "Η Ελλάδα καινοτομεί", ο ΣΕΒ και η Eurobank EFG αναλαμβάνουν κοινή πρωτοβουλία με στόχο την προώθηση της έρευνας και καινοτομίας στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνουν πανελλήνιο διαγωνισμό Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας που απευθύνεται στους ανθρώπους της έρευνας, της καινοτομίας, της γνώσης και των νέων ιδεών.
Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να κινητοποιηθούν δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας και να ενθαρρυνθεί η έρευνα και η καινοτομία, που αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για την αναβάθμιση της παραγωγικής βάσης και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας.
Ο διαγωνισμός σκοπεύει να αναδείξει προϊόντα εφαρμοσμένης έρευνας και προϊόντα ή υπηρεσίες καινοτομίας, που συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινής ζωής, στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της οικονομίας.
Πέραν της σημειολογικής αξίας της επιβράβευσης μέσω του διαγωνισμού δίνεται η δυνατότητα σε όσους θα συμμετάσχουν να έλθουν σε επαφή με την επιχειρηματική κοινότητα και να έχουν την υποστήριξη του ΣΕΒ και της Eurobank προκειμένου η ιδέα να γίνει πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: