Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών του ΤΕΕ

Τις εκτιμήσεις του για τα αποτελέσματα των εκλογών του ΤΕΕ της 25-4-2010 απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ ο εκπρόσωπος της "ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ", Αρχιτέκτων Μηχανικός και Αρσένης Ρίγγας.
Στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:
"Οι μηχανικοί της Κέρκυρας δεν επέλεξαν την αλλαγή στο ΤΕΕ!!
Οι μηχανικοί προτίμησαν να ενισχύσουν μονοδιάστατα την παράταξη που διοικεί σήμερα το ΤΕΕ σαν να μην υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση.
Το μέλλον θα δείξει αν η επιλογή αυτή θα δικαιώσει τις προσδοκίες τους.
Η αύξηση της αυτοδυναμίας της πρώτης παράταξης και οι μικρές αυξομειώσεις των υπολοίπων δεν φαίνεται να δίνει ελπίδες για αλλαγή στάσης ή συμπεριφοράς στην λειτουργία του ΤΕΕ.
Επιβεβαιώνεται και παγιώνεται ακόμα περισσότερο η ανισορροπία με την αυτοδυναμία-"παντοδυναμία" της παράταξης που διοικεί σήμερα σε βάρος της ενότητας όλων των μηχανικών ιδιαίτερα σε μία περίοδο που τα προβλήματα απαιτούν ευρύτερες συνεργασίες.
Ήδη η εσωστρέφεια και η απουσία ενός ανοιχτού-δημοκρατικού διαλόγου για τα προβλήματα των μηχανικών οδήγησε μία μεγάλη μερίδα συναδέλφων, ιδιαίτερα νέων, να μην μετέχει πλέον στις διεργασίες δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αποστροφή τους για ότι συμβαίνει σήμερα στο ΤΕΕ Κέρκυρας.
Στις εκλογές της 26-11-2006 με εγγεγραμμένα μέλη 498, ψήφισαν 357 (έγκυρα: 350). Αντίστοιχα στις εκλογές της 25-4-2010 είχαμε εγγεγραμμένα μέλη 544, ψήφισαν 351 (έγκυρα: 343), δηλαδή μία αποχή που έφτασε στο 35,5%(!) παρά τα λεγόμενα, "για μεγάλη προσέλευση".
Μεγάλη μερίδα συναδέλφων δεν πιστεύει πλέον στο ΤΕΕ. Δεν πιστεύει δηλαδή ότι το ΤΕΕ, έτσι όπως λειτουργεί, μπορεί να ανατρέψει την κακή εικόνα που μας περιβάλλει αφού εξυπηρετεί τις περισσότερες φορές την εκάστοτε εξουσία ή προσωπικά συμφέροντα και όχι την κοινωνία και το σύνολο των μηχανικών.
Η απουσία ενός δημοκρατικού διαλόγου αλλά και οι ίδιες οι συνθήκες διεξαγωγής της εκλογικής μάχης ευνόησαν μόνο την παράταξη που διοικεί όχι γιατί έδωσε πειστικές λύσεις στα προβλήματα των μηχανικών ή συγκεκριμένες θέσεις για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την κερκυραϊκή κοινωνία αλλά γιατί αυτή παρουσιάστηκε σαν την μοναδική "ασφαλή"  λύση μέσα στο σημερινό, φιλικό προς αυτήν, πολιτικό περιβάλλον.
Όσον αφορά την δική μας παράταξη είναι φανερό ότι η πρόταση μας για ολοκληρωτική αλλαγή στο ΤΕΕ δεν βρήκε την ανταπόκριση που περιμέναμε από τους συναδέλφους είτε γιατί εμείς οι ίδιοι δεν προβάλαμε επαρκώς τις θέσεις μας είτε γιατί δεν εκτιμήσαμε σωστά την αντίδρασή τους απέναντι στην κρίση θεωρώντας ότι αυτή θα οδηγούσε αυτοματοποιημένα τον ψηφοφόρο σε μας. 
Παρά ταύτα η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ αύξησε την δύναμή της (+20,5%) και αποτελεί ξεκάθαρα πλέον την μοναδική εναλλακτική προοπτική για το τοπικό ΤΕΕ. Είναι διαχρονικά η δύναμη ελπίδας, αισιοδοξίας και οράματος για μία άλλη Κέρκυρα. Είναι η δύναμη που θα σταθεί στο πλευρό του μηχανικού τώρα που το επάγγελμα γίνεται πιο δύσκολο και οι ανάγκες για την επιβίωση μεγαλύτερες. 
Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ γνωρίζει, περισσότερο ίσως από ποτέ, ότι έχει από εδώ και πέρα την κύρια ευθύνη της αντίστασης στο κατεστημένο. Θα είναι παρούσα στις εξελίξεις.
Θα αγωνιστεί με συνέπεια να αναδείξει την παθογένεια του συστήματος, να μεταφέρει στην κοινωνία τα μηνύματα της δικής της πολιτικής κουλτούρας, να επεξεργαστεί και να δώσει τεκμηριωμένες λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τους μηχανικούς και την Κερκυραϊκή κοινωνία.
Χαιρετίζουμε και ευχαριστούμε τους ψηφοφόρους μας για την επιλογή τους. Δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες τους. Το ραντεβού μας ισχύει πάντα!!".

Δεν υπάρχουν σχόλια: