Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Αδιέξοδο με τις επιδοτήσεις

Να αποφασίσουν κατά την κρίση τους, προτρέπει τους Κερκυραίους ελαιοπαραγωγούς με ανακοίνωσή της η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας καθώς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει απαντήσεις στο τι ακριβώς θα γίνει με βάση τις προτάσεις που κατατέθηκαν στη σύσκεψη της περασμένης Τρίτης.
Προστίθεται μάλιστα στην ανακοίνωση πως η Ενωση καθώς διαπιστώνει ότι η επίλυση του θέματος χρονοτριβεί, οι κερκυραίοι αγρότες να αξιολογήσουν την κατάσταση και να πάρουν τις αποφάσεις τους.
Στο μεταξύ χθες, σύμφωνα με πληροφορίες των Κ.Ν., πολλοί κερκυραίοι συνεταιριστές απευθύνθηκαν στο Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης απαιτώντας την άμεση λύση στο θέμα ζητώντας μάλιστα η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων να περιέλθει στην ΕΑΣ Κέρκυρας προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι αγρότες του νησιού και μελλοντικά.
Ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παρά τις αρχικές ενδείξεις ότι υπήρξε εντολή και από το Μέγαρο Μαξίμου για την επίλυση του όλου θέματος το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει δείξει σχετική κατανόηση στο όλο θέμα.
Την ίδια ώρα συνεργεία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου συνεχίζουν να περιφέρονται ανά την κερκυραϊκή ύπαιθρο δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση για το τι μέλλει γενέσθαι στους κερκυραίους αγρότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: