Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ: Υπέβαλε παραίτηση ο Π. Μπογιάκης λόγω του αδιεξόδου

Συνεχίζουν  την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Κερκυραίων. Πάρα το γεγονός ότι χτες το πρωί έγινε συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας παρουσία και του προέδρου των παιδικών σταθμών Παναγιώτη Μπογιάκη  χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Οι εργαζόμενοι ζήτησαν την μηνιαία καταβολή μισθού  και έναντι από τα οφειλόμενα ωστόσο περιμένουν απάντηση από το Δήμαρχο Κερκυραίων. Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά "Μας κατεβλήθη ο Φεβρουάριος. Περιμένουμε στο τέλος του μήνα τι θα γίνει και θα επανέλθουμε στις δουλειές μας".

Παραίτηση Π.Μπογιάκη
Ωστόσο το θέμα αυτό φαίνεται να προκαλεί αναταραχές καθώς ο Πρόεδρος των παιδικών σταθμών Παναγιώτης Μπογιάκης κατέθεσε την παραίτηση του στον Δήμαρχο Κερκυραίων Σωτήρη Μικάλεφ αλλά ακόμα δεν έχει γίνει δεκτή.
Ο κ. Μπογιάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους επεσήμανε ότι "έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι αλλά  εγώ μένω στη λογική και την πρακτική θέση ότι αν ο Δήμος δεν εξασφαλίσει 22.000 ευρω το μήνα δε θα μπορούν να πληρώνονται οι εργαζόμενοι. Δεν έχω ούτε αποθεματικό στους παιδικούς σταθμούς, ούτε μπορώ ως πρόεδρος να κρατάω τα χρήματα των μονίμων για να πληρώνονται και αυτοί που ήρθαν τώρα στην υπηρεσία. Το Δημ. Συμβούλιο εχει ψηφίσει ποσό 350 χιλ ευρώ το χρόνο για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους. Οφείλει ο Δήμος να καταβάλλει τη μηνιαία μισθοδοσία, όσο αυτό δε γίνεται θα υπάρχει πρόβλημα. Περιμένω από Δήμαρχο να δώσει λύση.
Για να βοηθήσω και να πιέσω να βρεθεί λύση υπέβαλα την παραίτησή μου γραπτά στο Δήμαρχο, αν πιστεύει ότι δεν κάνω καλά τη δουλειά μου να με αντικαταστήσει. Φακίρης δεν είμαι.
Δεν ήρθα εδώ που είμαι ως διακοσμητικό στοιχείο αλλά να για να δώσω λύση.
Ο λόγος παραίτησης είναι η να δώσει τα λεφτά η αλλιώς να βάλει αντικαταστάτη.
Οι εργαζόμενοι θέλουν να πληρώνονται κάθε μήνα και τα χρήματα που έχουν να λάβουν  μέχρι σήμερα να τα πάρουν σε 2-3 δόσεις. Το αίτημα θα προωθεί στην υπηρεσία μας και εμείς θα το στείλουμε στο Δήμο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: