Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων σ’ όλη τη χώρα

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων, στη σκιά των επώδυνων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Η αρχή έγινε με την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κινητοποίηση την Τρίτη και την Τετάρτη αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ. Γενική απεργία την Τετάρτη.
Το μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ Θεόδωρος Γουλής κάλεσε τους εργαζόμενους να ξεσηκωθούν υποστηρίζοντας ότι "Χρειάζεται ο λαός και η νεολαία να απαντήσουν επιθετικά - αγωνιστικά:
 Να απορρίψουν τα ψέματα κυβέρνησης-Ε.Ε-ΔΝΤ και την κινδυνολογία.
 Να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ με πρώτη αυτή της Τετάρτης 5 Μάη στην πλατεία Σαρόκο.
 Να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα της πλουτοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον ΛΑΟΣ. Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ στον αγώνα και την προοπτική, ο κόπος και ο ιδρώτας των εργαζομένων να γυρίσει στους ίδιους.
 Τυχόν συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν οι πλειοψηφίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ουσιαστικά αποτελεί στήριξη στην κυβερνητική πολιτική γιατί αυτές οι πλειοψηφίες στήριξαν τις αντιλαϊκές πολιτικές και έκρυψαν τις συνέπειές τους.
Τα μέτρα δεν είναι για τρία χρόνια, σε λίγους μήνες θα τα αλλάξουν και θα τα ξαναλλάξουν, αν το κίνημα βρεθεί με σκυμμένο το κεφάλι τότε η τραγωδία θα είναι ανυπολόγιστη. Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο λαός και η νεολαία με τον επίμονο αγώνα τους μπορεί να σαρώσει και τα μέτρα και την πολιτική τους”.

ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε έκτακτη συνεδρίασή της και αφού έλαβε υπόψη της τη δυναμική που διαμορφώνεται στις Ομοσπονδίες και τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους Εργαζομένων στο Δημόσιο αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 4 και 5 Μάη 2010.
Το Νομαρχιακό Τμήμα Κέρκυρας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. "καλεί όλους τους εργαζόμενους της Κέρκυρας να αντιδράσουν δυναμικά στα κυβερνητικά μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας και αγριότητας που  λεηλατούν το εισόδημα, διαλύουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλο το Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
Το Ν.Τ καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο, στα Ν.Π.Δ.Δ και στους Ο.Τ.Α να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά τόσο στην 48ωρη πανελλαδική απεργία όσο και στο συλλαλητήριο, που θα γίνει την Τρίτη 4 του Μάη, στις 10.30 το πρωί στη Νομαρχία Κέρκυρας.
Οι ραγδαίες αρνητικές εξελίξεις και η πρωτοφανής επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες.
Είναι μια ώρα ιστορικής προσωπικής και συλλογικής ευθύνης, που πρέπει να μας βρει όλους στο δρόμο της αντίστασης και της διεκδίκησης, με ενότητα και αποφασιστικότητα. Όλοι στην απεργία. Όλοι στο συλλαλητήριο στη Νομαρχία την Τρίτη 4 του Μάη, στις 10.30 το πρωί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: