Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Προσοχή στην κυκλοφορία στην εθνική οδό Γύρου Αχιλλείων

Χθες Τρίτη 18 Μαΐου ενημερώθηκε η Νομαρχία ότι ξεκίνησε η τελική φάση εργολαβίας του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ στην Εθνική Οδό Γύρου Αχιλλείου και συγκεκριμένα στο τμήμα από Ντάβιου (Ξυλεία Βεντούρα) έως Βρυώνη, προκαλώντας τεράστιες ουρές αναμονής και ταλαιπωρίας οδηγών και επιβατών.
Για τον περιορισμό και την κατά το δυνατό αποφυγή της ταλαιπωρίας του κοινού που με κάθε είδους οχήματα κινείται σε αυτό τον οδικό άξονα, η Νομαρχία της Κέρκυρας - παρά το γεγονός ότι το εκτελούμενο έργο δεν είναι δικό της - ζήτησε ενημέρωση για την πορεία εκτέλεσής του την οποία έλαβε αρμοδίως και θέτει στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.
Το έργο αυτό θα συνεχίσει να εκτελείται στις επόμενες 5 ημέρες, δηλαδή μέχρι και την Κυριακή 23 Μαΐου, εφόσον και οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν. Οι ώρες εκτέλεσης του έργου ορίστηκαν από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι και από τις 4 το απόγευμα ως τις 10 το βράδυ.
Το τμήμα της Εθνικής Οδού Γύρου Αχιλλείου από Ντάβιου έως Βρυώνη πρόκειται να διαστρωθεί με αντιολισθηρή άσφαλτο που περιλαμβάνει τροποποιημένη πίσσα με καουτσούκ, ενώ θα ακολουθήσει διαγράμμιση και σήμανση.
Καλούνται οι οδηγοί οχημάτων να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο δρόμο αυτό κατά τις ώρες εκτέλεσης του έργου, χρησιμοποιώντας εναλλακτικές διαδρομές για την εξυπηρέτησή τους.
Ιδιαίτερα επισημαίνεται στους τουριστικούς πράκτορες που διακινούν επισκέπτες με λεωφορεία ότι υπάρχει κίνδυνος καθυστερήσεων κατά τη διέλευση από τη διαδρομή αυτή και χρειάζεται γι' αυτό ενδεχόμενη τροποποίηση των δρομολογίων τους.
Η κυκλοφορία στην περιοχή εκτέλεσης του έργου θα υποβοηθηθεί από όργανα της Τροχαίας που διαθέτει προς τούτο η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: