Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ: Να μην εφαρμοστεί η άδικη και παράνομη απόφαση της διοίκησης του ΟΑΕΕ για ένταξη μικρών εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων ασφαλιστικά στον ΟΑΕΕ

Να μην εφαρμοστεί η άδικη και παράνομη απόφαση της διοίκησης του ΟΑΕΕ για ένταξη μικρών εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων  ασφαλιστικά στον ΟΑΕΕ, ζητούν με ερώτησή τους από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Μωραΐτης.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης αναφέρει:
"Στην Κέρκυρα αλλά και σε πολλές άλλες τουριστικές περιοχές της πατρίδας μας υπάρχουν πολλές μικρές ξενοδοχειακές μονάδες (από 8 έως 20 δωμάτια) που βρίσκονται μάλιστα σε δημοτικά διαμερίσματα με πληθυσμό κάτω από 2.000 κατοίκους.
Οι μικρές αυτές επιχειρήσεις -οικογενειακές ως επί το πλείστον--  είναι εποχικές και στην καλύτερη περίπτωση λειτουργούν 3-5 μήνες το χρόνο, ενώ τους υπόλοιπους μήνες παραμένουν κλειστές.
Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων αυτών, βάσει των διατάξεων κειμένων νόμων ( Ν.305/2002 κ.ά) δεν έχουν υποχρέωση ασφάλισης στον ΟΑΕΕ, εφ' όσο ασφαλίζονται στον ΟΓΑ.
Με  απόφασή της (αριθμ. Πρωτ.133/24-11-2009), όμως, η διοίκηση του ΟΑΕΕ --επιδιώκοντας να αυξήσει τα έσοδα του Οργανισμού σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Κυβέρνησης και αδιαφορώντας και για το γεγονός ότι, αφενός δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης στις μικρές αυτές εποχικές  επιχειρήσεις που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα υψηλά ασφάλιστρα του ΟΑΕΕ και αφετέρου, ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος είναι αντίθετη με τις διατάξεις του Νόμου 305\2002 που σκοπό έχει να διευκολύνει την παραμονή και δραστηριοποίηση μικρών προσωπικών επιχειρήσεων σε περιοχές που απειλούνται με ερήμωση - εντάσσει υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ τις επιχειρήσεις αυτές
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει για να σταματήσει η άδικη και παράνομη εφαρμογή της εγκυκλίου 113\2009 της διοίκησης του ΟΑΕΕ που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στο κλείσιμο των μικρών αυτών εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, αφού στην ουσία ο ΟΑΕΕ τους ζητά να πληρώνουν σ΄ αυτό περισσότερα από όσα κερδίζουν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: