Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αφιερωμένη στους Επτανήσιους Συνθέτες


Μια ξεχωριστή συναυλία, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνουν τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων την Πέμπτη  3 Ιουνίου 2010 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Χρήστου Λαμπράκη) και ώρα 21:00.
Πρόκειται για μια μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στους Επτανήσιους Συνθέτες: Σπυρίδωνα Ξύνδα, Παύλο Καρρέρ, Διονύσιο Λαυράγκα, Γεώργιο Λαμπελέτ, Νικόλαο Χαλικιόπουλο-Μάντζαρο και Σπυρίδωνα Σαμάρα.
Η Συμφωνική Ορχήστρα και η Μεικτή Χορωδία των Μουσικών Συνόλων με τη σύμπραξη της Παλαιάς Φιλαρμονικής Κέρκυρας και της διεθνούς φήμης μεσοφώνου Μαρίτας Παπαρίζου, θα ερμηνεύσουν για πρώτη φορά αποσπάσματα έργων επτανήσιων συνθετών.
Την παρουσίαση και αφήγηση έχουν αναλάβει οι αγαπημένοι και καταξιωμένοι στον χώρο τους, Ηλίας Λογοθέτης -ηθοποιός- και Άγγελος Πυριόχος -δημοσιογράφος και συγγραφέας.
Πρόκειται για μια εκδήλωση η πραγματοποίηση της οποίας θα ήταν αδύνατη χωρίς την αρωγή και τη συμβολή του έγκριτου και διακεκριμένου μουσικολόγου-μουσικοκριτικού κ. Γιώργου Λεωτσάκου, το πολύτιμο αρχείο του οποίου περιέχει σπάνιο υλικό, μέρος του οποίου θα παρουσιαστεί σε Πρώτη Παγκόσμια Εκτέλεση, ενώ ο ίδιος έχει επιμεληθεί της παρουσίασης των κειμένων αναφορικά με τους συνθέτες και το έργο τους.
Τη διδασκαλία της Μικτής Χορωδίας έχει ο μαέστρος της Σταύρος Μπερής, ενώ από το πόντιουμ της Συμφωνικής διευθύνει ο Πρόεδρος των Μουσικών Συνόλων και μαέστρος Γιώργος Κατσαρός.
Η Είσοδος για το κοινό είναι  ελεύθερη με Δελτία Εισόδου  τα οποία θα διατίθενται από τα δισκοπωλεία Metropolis στα εξής υποκαταστήματα:
Πανεπιστημίου 54-Αθήνα, Ηρ. Πολυτεχνείου 30-Πειραιάς, Τσακάλωφ 15 και Ηρακλείτου 12-Αθήνα, Κασσαβέτη 3 -Κηφισιά, Μεταξά 1-Γλυφάδα
Και από τα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βας.Σοφίας & Κόκκαλη)
Η Διάθεση των Δελτίων Εισόδου θα ξεκινήσει την Tρίτη 25 Μαΐου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια: