Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Λόγω της παραίτησης: Πληθαίνουν τα σενάρια ανασχηματισμού

Μετά την παραίτηση της υφυπουργού Τουρισμού Αντζελας Γκερέκου, τα σενάρια ανασχηματισμού άρχισαν να φουντώνουν εκ νέου, καθώς η επιτάχυνση των ρυθμών λειτουργίας της κυβέρνησης παραμένει ζητούμενο.
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό, ο οποίος την Τρίτη βρίσκεται στη Μαδρίτη για τη Σύνοδο ΕΕ - Λατινικής Αμερικής. Ο Γ.Παπανδρέου επιστρέφει στην Αθήνα το βράδυ.
Με δεδομένο ότι η νέα πραγματικότητα, που δημιουργεί η ανάγκη πιστής και απόλυτης εφαρμογής του Προγράμματος Σταθερότητας, απαιτεί από την κυβέρνηση να βελτιώσει την απόδοσή της και τους ρυθμούς του κυβερνητικού έργου, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ο πρωθυπουργός θα επιλέξει να προχωρήσει σε έναν ευρύτερο ανασχηματισμό, αντί της απλής αντικαταστασης της κ. Γκερέκου.
Ενδεικτικό του κλίματος είναι το φαινόμενο, που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, των επίσημων δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών, με κάποιους να στρέφουν τα βέλη τους κατά άλλων -οι οποίοι κατά τη γνώμη τους επιχειρούν να τους θέσουν εκτός κυβέρνησης-, ή άλλους να δηλώνουν ότι δεν σκοπεύουν να παραιτηθούν υπό το βάρος των αποφάσεων που καλούνται να λάβουν.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής σχολίασε, πάντως, τη Δευτέρα: "Η κυβέρνηση δρα με τρόπο συλλογικό, ενιαίο και πάντα στα πλαίσια της εντολής που της έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός. Οπου διαπιστώνουμε ότι πρέπει να διορθώσουμε τις πολιτικές μας, το κάνουμε με θάρρος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: