Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΤΕΕ - ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: Σεμινάρια ενεργειακών επιθεωρήσεων

Κύκλο σεμιναρίων ενεργειακών επιθεωρήσεων,  συνολικής διάρκειας 84 ωρών (3 ½ εβδομάδων), διοργανώνουν από κοινού το Περιφερειακό Τμήμα  Κέρκυρας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και οι τοπικοί Σύλλογοι Μηχανικών (Αρχιτεκτόνων, Ελευθέρων Επαγγελματιών, Μηχανολόγων και Τοπογράφων).
Σκοπός των σεμιναρίων αυτών (6 συνολικά), είναι η ενημέρωση των μηχανικών για το θεσμικό πλαίσιο της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων (Νόμος 3661/2008), τις διαθέσιμες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια, τη διαστασιολόγηση φωτοβολταϊκών και ηλιοθερμικών συστημάτων, καθώς και την πληροφόρηση για τα όργανα με τα οποία γίνεται η ενεργειακή επιθεώρηση των κτιρίων. Η ενημέρωση αυτή θα βοηθήσει σημαντικά τους μηχανικούς που ασχολούνται με τη μελέτη και κατασκευή κτιρίων, αλλά και εκείνους  που θα θελήσουν να ασχοληθούν με τον τομέα των ενεργειακών επιθεωρήσεων, όταν ετοιμαστεί το θεσμικό πλαίσιο.
Η θεματολογία που θα παρουσιαστεί, περιλαμβάνει τα εξής:
1. Οδηγία 2002/91 για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων (Νόμος 3661/2008), βιοκλιματικός σχεδιασμός, θερμομόνωση, υγρομόνωση.
2. Πρακτικός οδηγός εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια, ξενοδοχεία, βιομηχανίες και αθλητικά κέντρα.
3. Οικονομική αξιολόγηση επεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας.
4. Τεχνικές μετρήσεων και όργανα για την ενεργειακή επιθεώρηση στα κτίρια.
5. Φωτοβολταϊκά συστήματα και χρηματοοικονομική αξιολόγηση της επένδυσης.
6. Ηλιοθερμικά συστήματα και χρηματοοικονομική αξιολόγηση της επένδυσης.
Τα δύο πρώτα σεμινάρια, πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ, 5-9 μ.μ. καθημερινά και το Σάββατο 9-1. Θα ακολουθήσουν δυο ακόμα, το διάστημα  21-26 Ιουνίου, ενώ τα υπόλοιπα θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο.
Εισηγητής είναι ο  κ. Σταμάτης Περδίος, Μηχανολόγος Μηχανικός, με πλούσιο συγγραφικό έργο στον τομέα αυτό και σημαντική διδακτική εμπειρία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το κόστος των σεμιναρίων καλύπτεται εξ' ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό του Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ, χωρίς επιβάρυνση των συμμετεχόντων, οι οποίοι ξεπερνούν τους 60.

Δεν υπάρχουν σχόλια: