Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ: Χάνονται πολύτιμες θέσεις στάθμευσης σημειώνει ο Εμπορικός Σύλλογος

Το ζήτημα της κατάργησης πολλών θέσεων στάθμευσης λόγω της δημιουργίας των ποδηλατοδρόμων θέτει με ανοικτή επιστολή του ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας προς την δημοτική αρχή Κερκυραίων, προσθέτοντας ότι δημιουργούνται και πολλά προβλήματα στους επαγγελματίες της πόλης.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:  
"Μέσα στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της Κέρκυρας και τα καταστήματά μας, προσθέσαμε και άλλο ένα: Αυτό της χειρίστης εφαρμογής και λειτουργίας των ποδηλατοδρόμων στο κέντρο της πόλης.
1. Χωρίς γενικότερη κυκλοφοριακή ανάλυση των δεδομένων σε επίπεδο νησιού και πόλης.
2. Χωρίς να βρεθεί εναλλακτική λύση για την στάθμευση και στάση περίπου 3000 αυτοκινήτων - λεωφορείων - δικύκλων που μέχρι τώρα υποτυπωδώς καλύπτονταν από τα τμήματα των δρόμων που εσείς διαγραμμίσατε και αποκλείσατε με ειδικά προστατευτικά.
3. Χωρίς καμία συνεννόηση μαζί μας και με άλλους φορείς στην ουσία θα αλλάξετε, άθελα σας πιστεύουμε, τον εμπορικό χάρτη της πόλης και θα οδηγήσετε τα εμπορικά καταστήματα στο κλείσιμο και την καταστροφή εξυπηρετώντας έτσι τα μεγάλα καταστήματα εκτός πόλης μη Κερκυραϊκών συμφερόντων.
4. Ενώνουμε τη διαμαρτυρία μας με όλους τους κατοίκους του νησιού που ταλαιπωρούνται καθημερινά για να εξεύρουν μια πολύτιμη θέση στάθμευσης ή στάσης με σκοπό να ψωνίσουν από τα καταστήματα της πόλης και όχι μόνο.
Περιμένουμε με αγωνία την λειτουργία των περιφερειακών χώρων στάθμευσης (λυρικό θέατρο και άλλα) που εσείς εδώ και τρία (3) χρόνια έχετε εξαγγείλει πολλές φορές.
Ζητάμε την άμεση διακοπή λειτουργίας των ποδηλατοδρόμων βγάζοντας τα προστατευτικά έως ότου οι υποσχέσεις σας επιτέλους υλοποιηθούν".

ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ              
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο παλιό δημαρχείο (Σαν τζιάκομο), για τους ποδηλατόδρομους. 
Στην σύσκεψη συμμετείχαν  ο Δήμαρχος Κερκυραίων, ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος, ο αστυνομικός διευθυντής, ο διοικητής της τροχαίας, εκπρόσωπος της εταιρίας που κατασκευάζει το έργο,  καθώς και εκπρόσωποι των σωματείων ποδηλάτου.
Αποφασίστηκε η διαρκής αστυνόμευση των ποδηλατοδρόμων, ώστε να αποφευκτή  η παραβατικότητα.  Αυτές τις μέρες  πραγματοποιείται η σήμανση και σε είκοσι μέρες το έργο θα έχει ολοκληρωθεί.
Στην ανακοίνωση του Δήμου Κερκυραίων σημειώνεται ότι “όποιες δυσλειτουργίες προκύψουν, θα διορθωθούν στην πορεία. Πρόκειται για ένα  σημαντικό έργο, που θα δώσει ανάσες στο κυκλοφοριακό πρόβλημα και σε όλους  τους χρήστες ποδηλάτου,  την ασφάλεια που απαιτείται για να μπορούν απρόσκοπτα να χρησιμοποιούν το ποδήλατο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: