Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Η "ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ" ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ INTERNET!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Δεν θέλω πραγματικά να εμπλέκομαι στα προεκλογικά τους, ούτε, πολύ περισσότερο να ασχολούμαι με αυτή την κοκορομαχία ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, για το νέο Νοσοκομείο. Δεν μπορώ όμως να μην λέω την αλήθεια και τα πράγματα, έτσι όπως ακριβώς έχουν.
Η αλήθεια για το ελικοδρόμιο του νέου νοσοκομείου ποια είναι; Η αλήθεια είναι ότι δεν προβλεπόταν στην αρχική μελέτη του νοσοκομείου ελικοδρόμιο. Η αλήθεια επίσης είναι ότι, όταν είχε αναλάβει τα καθήκοντα του ο κύριος Μαντζαρόπουλος είχε την εντύπωση ότι <<δεν προβλέπεται ελικοδρόμιο επειδή δεν το επέτρεπε η Υπηρεσία Πολιτικής
Αεροπορίας>>.
Μετά από έρευνα που κάναμε στα Κερκυραϊκά Νέα μαζί με τον Ζηνιάτη, μάθαμε ότι <<δεν ισχύει τέτοια απαγόρευση>> και ότι ελικοδρόμιο θα μπορούσε να λειτουργήσει στο νέο νοσοκομείο.
Το είπα στην τηλεοπτική μου εκπομπή στον κύριο Μαντζαρόπουλο, ο οποίος δεσμεύθηκε να το εξετάσει. Όντως, όπως αποδείχτηκε, δεν ίσχυε αυτή η απαγόρευση από την ΥΠΑ και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την δημιουργία ελικοδρομίου στο νέο νοσοκομείο. Επειδή όμως έπρεπε να γίνει νέα μελέτη για την στατικότητα του κτιρίου και έπρεπε να εκδοθούν οι απαιτούμενες άδειες, θα <<τρώγαμε>> τουλάχιστον ένα εξάμηνο επιπλέον για την ολοκλήρωση του έργου. Έτσι αποφασίστηκε, προσωρινά ελπίζω, να μην δημιουργηθεί ελικοδρόμιο, αλλά αυτό να γίνει στο απώτερο μέλλον. Να ελπίσω όχι στο πολύ απώτερο μέλλον, όπερ σημαίνει στις....καλένδες.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ
Να σας πω τώρα και την αλήθεια για τον κόμβο του νέου νοσοκομείου.
Όντως στην αρχική μελέτη προβλεπόταν κόμβος για την ασφαλή πρόσβαση στο νέο Νοσοκομείο. Όταν είχαμε γράψει σχόλιο στην στήλη, για την καθυστέρηση του κόμβου και για τις πληροφορίες που είχαμε ότι....κόμβος ΓΙΟΚ, μας έστειλε απαντητική επιστολή ο Γ.Γ. της Περιφέρειας (στη διάθεση σας) ότι <<κόμβος θα γίνει>> απλά απέβη άκαρπη η πρώτη προκήρυξη του έργου.
Κόμβος δεν πρόκειται να γίνει, αλλά θα λειτουργήσουν <<έξυπνα φανάρια>>.
Ελπίζω τα <<έξυπνα φανάρια>> να είναι λειτουργικά και αποτελεσματικά και να μην αποδειχτούν άχρηστα όπως οι <<έξυπνες βόμβες>> που έπεφταν σε σχολεία και σε ορφανοτροφεία στην πρώην Γιουγκοσλαβία.
Πραγματικά απεύχομαι, μην γίνουμε μάρτυρες του φαινομένου, το επόμενο καλοκαίρι, που θα είναι το πρώτο καλοκαίρι λειτουργίας του νέου νοσοκομείου, η εθνική οδός στο ύψος του νοσοκομείου να μετατραπεί σε .... <<πεδίο μάχης>>.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά και ο κόμβος να αποδειχτεί αχρείαστος.

ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ σε δελτίο τύπου που εξέδωσε σχετικά με τα <<εγκαίνια>> του νέου νοσοκομείου, τα χαρακτήρισε σαν εγκαίνια <<έκθεσης επίπλων>>.
Σχολιάζοντας το στην τηλεόραση ο Πρόεδρος της ΘΕΜΙΔΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Σπύρος Ιωάννου είπε ότι <<πάντως καλύτερη είναι η έκθεση επίπλων από την έκθεση τούβλων, που παρέλαβε η Ν.Δ από το ΠΑΣΟΚ το 2004>>.
Καλό.

ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ...ΚΤΥΠΗΣΕ. ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ
Το χειρότερο απ' όλα, δεν είναι η σημαντική μείωση στην φετινή τουριστική κίνηση. Το χειρότερο είναι, ότι δεν διαφαίνεται στον ορίζονται......ελπίδα. Δεν φαίνεται, ότι το πάθημα, μας έχει γίνει μάθημα.
Ότι κάτι έχει αρχίσει να κινείται, στον χώρο του τουρισμού, κάτι το οποίο να διαθέτει τη δυναμική, για να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα.
Ότι δεν έχουν αναληφθεί αυτές οι ουσιαστικές πρωτοβουλίες, από την πλευρά των ιθυνόντων, για να εμφυσήσουν στους υπολοίπους, ότι από φέτος, άντε από τον επόμενο χρόνο, θα αρχίσει ο κερκυραϊκός τουρισμός να παίρνει την ανιούσα.
Αυτό νομίζω, ότι είναι ότι το χειρότερο, δηλαδή ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Άντε να περάσουμε ακόμα ένα και δύο χρόνια, τρώγοντας από τα έτοιμα ή από αυτά που είχαμε συγκεντρώσει τα προηγούμενα χρόνια, κάποτε όμως αυτά τα τελειώσουν και τότε τι γίνεται; Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει στον τόπο μας. Οι άρχοντες μας, συμπεριλαμβανομένων και των εκπροσώπων των τουριστικών φορέων, δεν έχουν αντιληφθεί τα μηνύματα των εποχών ή είναι αδύναμοι και ανίκανοι να αντιδράσουν; Πραγματικά, πιστέψτε με, δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει; Ή μήπως ζούνε μέσα στην <<γυάλα>> τους και είναι αδιάφοροι, για την κοινωνική πραγματικότητα στον τόπο τους; Θα ήθελα πραγματικά τη γνώμη σας, γιατί εγώ αδυνατώ να καταλήξω σε ένα ασφαλές συμπέρασμα.

ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Να μην υπάρχουν ποδηλατόδρομοι;;;; Και βέβαια πρέπει να γίνουν και μάλιστα τάχιστα.
Άσε που οι τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων θα μπορούσαν με ποδήλατα να φθάσουν στην πόλη, αν υπήρχαν ποδηλατόδρομοι. Και ξέρετε οι τουρίστες στον τόπο τους χρησιμοποιούν το ποδήλατα, γιατί απλά οι άνθρωποι έχουν άλλη κουλτούρα από τη δικιά μας. Και το χρησιμοποιούν ανεξαρτήτως ηλικίας και επαγγέλματος. Αλλά που να το καταλάβουμε εμείς.
Το έχω πει και το έχω γράψει πολλές φορές, ότι η λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα είναι η απαγόρευση των αυτοκινήτων στο κέντρο και παράλληλα η χρήση ποδηλάτου.
Γι' αυτό το λόγο θα πρέπει τάχιστα να προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδίου για την δημιουργία ποδηλατοδρόμων.
Οι οποίοι βεβαίως θα μπορούσαν να επεκταθούν και στις εθνικές, κατ' ευφημισμό πάντα, οδούς. Από την στιγμή που στοχεύουμε σε έναν ποιοτικό τουρισμό. Αν όντως στοχεύουμε.
Προκαλώ μάλιστα, τον οποιοδήποτε, να πάρει το ποδήλατο του και να κάνουμε μαζί τη διαδρομή από την πόλη μέχρι του Βρυώνη. Και τανάπαλιν.
Να δω τι θα πει στο τέλος της διαδρομής.
Οι νταλίκες και τα φορτηγά, να μην υπολογίζουν τους ποδηλάτες και να περνούν δίπλα τους, με μεγάλες ταχύτητες. Καλά δεν λέω για κάποιους οδηγούς, οι οποίοι πλησιάζουν τους ποδηλάτες και σε απόστασης αναπνοής κορνάρουν. Λες και έχουν βάλλει στοίχημα να τους κατατρομάξουν.
Τι έλεγα; Α, ναι, θα ήταν άραγε άσκοπο να δημιουργηθούν στις εθνικές, κατ΄ ευφημισμό οδούς, ποδηλατόδρομοι; Όχι βέβαια. Θα γίνουν; Όχι βέβαια. Γιατί εδώ είμαστε ......Κερκυραιστάν και θέλουμε μετά να φέρουμε τουρίστες από την Ιαπωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: