Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Η "ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ" ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ INTERNET!

ΤΕΣΤ DNA ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ!!!
<<Δυο γάιδαροι τσακώνονταν σε ξένο αχυρώνα>> την ρήση αυτή μου θυμίζουν Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ για το τσακωμό που έχουν στήσει, για το ποιος πρωτοίδρυσε το Υπουργείο Τουρισμού!!! Λες και αυτό είναι το ζητούμενο.
Η <<πατρότητα>> του Υπουργείου Τουρισμού!!! Ε, ας κάνουν τεστ DNΑ και να λυθεί το πρόβλημα.
Η αλήθεια είναι μια και μοναδική. Ότι από την γέννηση του τουρισμού, κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά μαζί του. Ούτε οι μεν, ούτε οι δε. Ακόμα ούτε και αυτοί που έζησαν και κέρδισαν από τον τουρισμό. Οι άμεσα εμπλεκόμενοι δηλαδή. Και αυτοί έκαναν του κεφαλιού τους, ζώντας σε ένα κράτος....αυθαίρετο, που αν και έχει την πιο πλούσια γλώσσα στον κόσμο, αγνοεί παντελώς την έννοια της <<ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ>> και του <<ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ>> Ε, και; Τι έγινε που συστάθηκε Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης; Κατ' αρχήν, συστάθηκε ένα Υπουργείο με κουτσουρεμένες αρμοδιότητες. Για να μην πω, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες, κάτι που είναι πιο κοντά στην αλήθεια. Τι έχει προσφέρει αυτό το Υπουργείο στα 5 χρόνια ζωής του; ΤΙΠΟΤΑ. Ή έστω, για να φανώ επιεικής, πολύ λίγα πράγματα έως ελάχιστα.
Το ίδιο θα συμβεί, και όταν φύγει η Ν.Δ και έρθει το ΠΑΣΟΚ. Μια από τα ίδια. Αυτό το έργο το ζούμε από την σύσταση του ελληνικού τουρισμού.
Και δυστυχώς δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Γιατί αν αλλάξει κάτι, τότε θα πρέπει να θιγούν πολλά οικονομικά συμφέροντα και καμία κυβέρνηση δεν το αντέχει αυτό. Οι κυβερνώντες μας, το μόνο που θέλουν, είναι να έχουν το κεφαλάκι τους ήσυχο. Δεν αντέχουν τις σκοτούρες.

ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ...ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ
Πήξαμε στη μιζέρια και στην μπουρδολογία. Μέχρι σήμερα, γκρινιάζαμε γιατί δεν μπορέσαμε στον τόπο μας να αποκτήσουμε ένα υπόγειο χώρο στάθμευσης, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στις υπόλοιπες πόλεις της επικράτειας.
Και ενώ πλέον διανοίγεται η προοπτική της κατασκευής και λειτουργίας ενός υπόγειου χώρου στάθμευσης, αρχίζουμε την μιζέρια, <<ποιος θα πάρει το έργο;>>, <<πότε θα το τελειώσει>>, και συνεχίζουμε με την κολοκυθιά....γιατί να γίνει στην πλατεία Σαρόκο και όχι στην κάτω πλατεία; Και γιατί να γίνει στην κάτω πλατεία και να μην γίνει στο τένις; Και γιατί να γίνει στο τένις και όχι στο Γυμναστήριο; Και γιατί να γίνει στο Γυμναστήριο; Και τότε που να γίνει; Πάμε τώρα στην μπουρδολογία. <<Και πως θα κατασκευαστεί στην πλατεία Σαρόκο; Πάει χαθήκαμε>> αποφαίνεται ο ένας ο <<ειδικός>> μπουρδολόγος. Ε, ρε φίλε στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πλατεία Συντάγματος, γιατί κατασκευάστηκαν τα πάρκινγκ; Και συνεχίζεται η μπουρδολογία. <<Σιγά μην τελειώσει το έργο σε 15 μήνες. Ούτε σε 15 χρόνια δεν τελειώνει>>. Βρε μπουρδολόγε άσχετε, αφού το έργο είναι με την μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης, ο εργολάβος αν μπορούσε θα το κατασκεύαζε σε 15 εβδομάδες όχι σε 15 μήνες για να αρχίσει η απόσβεση της επένδυσης του. Μαλάκας είναι να καθυστερήσει; Αφού αυτός το πληρώνει το έργο. Άσχετε μπουρδολόγε.

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Επιτρέψτε μου, χωρίς αυτό να αποτελεί συμβουλή, αλλά φρονώ ότι, το πρώτο πράγμα που οφείλουμε να κάνουμε, αν όντως επιθυμούμε να ανατρέψουμε το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στον τόπο μας, είναι να σπάσουμε την μιζέρια.
Η μιζέρια, είναι που κατατρώει τον τόπο μας και τους ανθρώπους του, δηλαδή εμάς. Αν δεν την αποτινάξουμε, τότε φοβάμαι ότι δεν θα δούμε καλύτερες. Και είναι στο χέρι μας να το κάνουμε.
Συνεχώς συζητάμε, και υπό μια έννοια καλώς κάνουμε, για όλα τα αρνητικά που βλέπουμε και εντοπίζουμε γύρω μας. Και δεν είναι λίγα δυστυχώς. Ως εδώ καλά πράττουμε.
Όμως, οφείλουμε, και αυτό δεν το κάνουμε, να συζητάμε και να αναδεικνύουμε και όλα τα καλά που συμβαίνουν, γιατί συμβαίνουν και καλά, έστω και πιο λίγα από τα πολλά κακά.
Αν συνεχίσουμε να τα <<θάβουμε>> τα καλά, τότε δεν θα μπορέσουν να ....ανθίσουν και να ...εξοστρακίσουν τα κακά.
Είναι και θέμα ψυχολογίας

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Έγραφα πριν λίγες ημέρες για την αδυναμία συνεννόησης ανάμεσα στους τοπικούς φορείς και κυρίως για την άρνηση συνεργασίας εκ μέρους των φορέων του τουρισμού.
Στην Κρήτη η ΑΝΕΚ προωθεί τα τοπικά προϊόντα, τόσο το λάδι, όσο και τη μεσογειακή δίαιτα με βάση τα κρητικά προϊόντα.
Μετά το πρώτο φεστιβάλ κερκυραϊκών προϊόντων, θα μπορούσαν τα ξενοδοχεία της Κέρκυρας να δημιουργήσουν, στα εκθετήρια τους, σταντ με τοπικά προϊόντα, ενώ σε συνεργασία με τους κερκυραίους σεφ, να βάλλουν στο μενού τους τοπικά φαγητά με βάση τα τοπικά προϊόντα. Και όλο αυτό το <<πακέτο>>, να προβάλλεται και να διαφημίζεται.
Η γαστρονομία είναι ένα κεφάλαιο το οποίο θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε και πολύ περισσότερο να αναδείξουμε τις ιδιαιτερότητες της τοπικής μας γαστρονομίας σε συνάρτηση με τα τοπικά προϊόντα. Και αυτά είναι κομμάτι της ταυτότητας μας, το οποίο δεν το έχουμε κάνει γνωστό στους επισκέπτες μας. Και αυτό το κομμάτι, είναι...τουρισμός.
Τουρισμός δεν είναι μόνο δρόμοι και καθαριότητα.

ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ
Αυτό που έχω αποκομίσει ως ασφαλές συμπέρασμα μετά από 20 χρόνια στο κουρμπέτι, είναι ότι η εξουσία είναι ....αλλεργική στην κριτική.
Δεν την αντέχει ρε παιδί μου την κριτική. Αν τους <<γλύφεις>>, όλα καλά και όλα ωραία. Αν κάνεις κριτική, καλοπροαίρετη και τεκμηριωμένη, γίνεσαι αυτόματα ο χειρότερος τους εχθρός. Α, αυτό είναι ένα ακόμα συμπέρασμα, στο οποίο έχω καταλήξει. Βλέπουν παντού εχθρούς, που θέλουν να τους πάρουν την ......καρέκλα τους. Αν έχεις διαφορετική άποψη από αυτούς, αυτομάτως είσαι εν δυνάμει .....εχθρός τους.
Θα πρέπει, επιτέλους οι άρχοντές μας να καταλάβουν ότι επειδή κάθονται σε μια <<καρέκλα>>, δεν αποκτούν αυτόματα το αλάθητο του Πάπα.
Ούτε τα κάνουν όλα σωστά, ούτε τα γνωρίζουν όλα, ούτε είναι ικανοί για όλα, ούτε τα σκέφτονται όλα.
Και λάθη θα κάνουν, ενίοτε μάλιστα μεγάλα και τραγικά για τον τόπο, και πολλά θέματα δεν τα γνωρίζουν, και <<πατάτες>> θα κάνουν, όπως επίσης πολλά δεν θα τα σκεφτούν, ούτε καν θα τα φανταστούν.
Οπότε αδέλφια, σας παρακαλώ να είστε πιο ανθεκτικοί στην κριτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: