Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Η "ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ" ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ INTERNET!

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
Την Κυριακή το βράδυ βγαίνει ο Πρωταθλητής Ελλάδος. Αν θέλουν να βγάλουν τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή, τότε θα κερδίσει ο ΠΑΟΚ. Αν θέλουν να βγάλουν τον Ολυμπιακό πρωταθλητή, τότε θα κερδίσει ο Ολυμπιακός, με το έτσι θέλω.

ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
Να το ξαναπώ; Θα το ξαναπώ. Επειδή άρχισε η προεκλογική περίοδος, εγώ περιμένω να ακούσω από τα κόμματα να δεσμεύονται για την κατασκευή νέου γηπέδου. Η προτασή μου είναι συγκεκριμένη.
Κατά την άποψη μου, προέχει η κατασκευή νέου γηπέδου ή σταδίου, σε 2 ή
3 χρόνια το πολύ, στο Λιβάδι Ρόπα, του Δήμου Παρελείων. Τα οφέλη τα οποία θα προκύψουν, αν υλοποιηθεί αυτό το έργο, θα είναι πολλαπλά. Σε αθλητικό, αναπτυξιακό, τουριστικό, οικονομικό επίπεδο και πολλαπλά οφέλη θα προκύψουν, τόσο για το Δήμο Κερκυραίων όσο και για το Δήμο Παρελείων. Και εξηγούμαι.
Σε αθλητικό επίπεδο. Ξεκινώ από την πάγια θέση ότι αποτελεί όφελος για το νησί μας, η συμμετοχή του ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ στη σούπερ λίγκα. Όμως ντιρεκτίβα της σούπερ λίγκα είναι, να συμμετέχουν στην κορυφαία διασυλλογική οργάνωση εντός της χώρας, ομάδες οι οποίες θα διαθέτουν σύγχρονες γηπεδικές υποδομές. Αυτό τι σημαίνει πρακτικά; Ότι με το υπάρχον γήπεδο, δεν είμαστε, και δικαίως, αρεστοί στη σούπερ λίγκα.
Προεκτείνοντας τις πρακτικές συνέπειες αυτού του συμπεράσματος, θα πρέπει να πω ότι, ακόμα και η ομάδα μας να ανέβει κατηγορία αυτή τη χρονιά, πολύ φοβάμαι ότι θα μας ρίξουν κατηγορία την επόμενη χρονιά, όπως έγινε πριν δύο χρόνια.
Επίσης θα πρέπει να τονισθεί ότι ένα σύγχρονο γήπεδο ή στάδιο, με βοηθητικά γήπεδα, θα αποτελέσει εναλλακτική επιλογή για πολλές ομάδες της βόρειας Ευρώπης και τη Ρωσίας, τον χειμώνα όταν σταματούν τα πρωταθλήματα τους, να έρθουν για προετοιμασία. Είναι σίγουρα μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού. Μια τέτοια υποδομή βεβαίως, προβάλλεται μέσα απ[ο την συμμετοχή μας στις διάφορες τουριστικές εκθέσεις.
Να δούμε τώρα τα οφέλη που θα προκύψουν σε αναπτυξιακό επίπεδο. Γιατί γήπεδο ή στάδιο 10.000 - 12.000 θέσεων στο Λιβάδι Ρόπα; Για πολλούς λόγους. Γιατί τα γήπεδα, όπως και τα αεροδρόμια, κατασκευάζονται εκτός πόλεων. Το Λιβάδι Ρόπα απέχει περίπου 8- 10 χιλιόμετρα από την πόλη.
Με την ολοκλήρωση του έργου στον οδικό άξονα Τρία Γεφύρια - Τρίκλινο, θα βελτιωθεί άρδην η βατότητα και θα διευκολυνθεί η προσβασιμότητα.
Ήδη, η πόλη της Κέρκυρας άρχισε να αναπτύσσεται προς αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχει ο νεόδμητος συνοικισμός των δημοσίων υπαλλήλων στο Κομπίτσι. Κατασκευάζεται, με γοργούς μάλιστα ρυθμούς, μεγάλη ιδιωτική κλινική στο Τρίκλινο. Στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, ανεγείρεται μια <<μικρή πολιτεία>> με τις νέες εργατικές κατοικίες.
Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει ο νεότευκτος ποδηλατόδρομος, υπάρχει το γκολφ, υπάρχουν τα γήπεδα 5Χ5 που είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία και η οποία στοχεύει στην προσέλκυση αθλητικού τουρισμού και η οποία παρέχει τις εγκαταστάσεις της και για το Κρίκετ. Τέλος θα πρέπει να πω ότι, βρίσκεται στα σκαριά το σχέδιο του Δήμου Παρελείων για το πάρκο καταδυτικού τουρισμού. Να προσθέσω και το Πλανητάριο.
Είναι πρόδηλο και πασιφανές, ότι στη συγκεκριμένη περιοχή, διαμορφώνονται οι όροι, οι υποδομές και οι προϋποθέσεις, για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού αλλά και οικονομικών δραστηριοτήτων, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίες και θα τονώσουν την οικονομία της ευρύτερης περιοχής.
Να έρθω τώρα στα οφέλη που θα προκύψουν για το Δήμο Κερκυραίων; Είναι πάρα πολλά. Κατ΄ αρχήν, αισθητικά θα αλλάξει προς το καλύτερο η εικόνα της εισόδου προς την πόλη, αν απαλλαγούμε από αυτό το έκτρωμα, το κατ'
ευφημισμό, εν έτει 2009 γήπεδο.
Στη θέση του, μπορεί να διαμορφωθεί ένα πάρκο αθλοπαιδιών και βεβαίως να εξεταστεί, πρωτίστως θα έλεγα, η κατασκευή ενός υπόγειου ή ημιυπόγειου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων. Υπάρχει βέβαια και μια απαραίτητα προϋπόθεση, να κατασκευαστεί παράλληλα στο εμπορικό κέντρο το κλειστό προπονητήριο του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου.
Με ένα σμπάρο τρία και τέσσερα τρυγόνια. Διαμορφώνονται σύγχρονες αθλητικές υποδομές, απαλλάσσεται από το κυκλοφοριακό βραχνά η πόλη της Κέρκυρας αποκτώντας ένα υπόγειο ή επίγειο χώρο στάθμευσης και αναβαθμίζεται αισθητικά η είσοδός της, με την διαμόρφωση ενός πάρκου αθλοπαιδιών για μικρούς και μεγάλους. Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παρελείων και τίθενται οι προϋποθέσεις για την οικονομική ανάπτυξη με σοβαρό επακόλουθο την βιοτική ανάπτυξη των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής.
Και να πω και κάτι άλλο; Με το γήπεδο, θα αναγκαστεί το Υπουργείο Εσωτερικών να δημιουργήσει και ένα αστυνομικό τμήμα, αφού κοντά σε όλα τα γήπεδα υπάρχουν αστυνομικά τμήματα, ικανοποιώντας έτσι και το αίτημα των κατοίκων και του Δήμου.
Θα μπορούσα πραγματικά να επιχειρηματολογώ ατέρμονα, υπέρ αυτής της πρότασης, αφού μόνο θετικά αποτελέσματα προκύπτουν από την τυχόν υλοποίησης της. Δεν υπάρχει στον αντίποδα, ούτε ΕΝΑ, αρνητικό επιχείρημα. Αν το βρείτε, τρυπήστε μου τη μύτη.
Και το σημαντικότερο; Είναι μια πρόταση η οποία μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα και χωρίς υπερβολικό κόστος. Αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση. ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ δεν απαιτείται. Μόνο ΒΟΥΛΗΣΗ.
Τόσα χρόνια τα λέω και τα γράφω, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα, φωνή βοώντος εν τη ερήμω ή στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόνταααααααααααααα.
Υ.Γ
Α, ξέχασα να σας πω ότι, μόλις ζητήσει ο Δήμος Κερκυραίων από τη Γ.Γ.
Αθλητισμού το στάδιο για να κατεδαφιστεί, μόνο πάρτι δεν θα κάνουν στο Υφυπουργείο Αθλητισμού που θα απαλλαγούν από ένα ερείπιο, για το οποίο είναι αναγκασμένοι να καταβάλλουν κάθε χρόνο διάφορα ποσά για την συντήρηση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: