Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Η "ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ" ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ INTERNET!

ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΛΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ
Μια χαρά ήταν οι ευρωεκλογές τον Ιούνιο. Μπορούσες να επιλέξεις. Κάλπη ή μπάνιο; Τώρα μας τα χαλάει ο καιρός, με τις βροχές που άρχισε, για μια ακόμα χρονιά, νωρίς, νωρίς.
Θα μου πείτε, σε αναγκάζει ντε και καλά, να πάς στην κάλπη; Όχι βέβαια. Μπορείς να πάς στην παραλία και να ρίχνει βοτσαλάκια στην θάλασσα. Λέω μια σκέψη. Επίσης μπορείς να πάρεις το κουβαδάκι σου και το φτυάρι σου και να φτιάχνεις κάστρα στην άμμο. Μήπως και οι πολιτικοί δεν φτιάχνουν την <<Ελλάδα του μέλλοντος μας στην άμμο>>; Η Κτηματική Εταιρία να είναι στην μέση και όλα είναι καλά. Και όλα καλά καμωμένα, που έλεγε και ο θειος μου ο Μήτσος.
Εν πάσει περιπτώσει, δεν είναι ανάγκη να μπείτε σε αυτή την διλημματική κατάσταση. Παραλία ή κάλπη. Όχι μπορείτε να μείνετε ξαπλωμένοι, Κυριακή γαρ, στο κρεβατάκι σας ή μπορείτε να πάτε μια βόλτα με το ποδήλατο σας. Τώρα είπα ποδήλατο και τι θυμήθηκα..... Διαβάστε παρακάτω.

ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΦΤΟ ΜΑΣ;
Ρε παιδιά, μήπως είναι γραφτό μας, σε αυτόν τον τόπο να μας κυβερνούν διάφοροι τύποι, οι οποίοι προηγουμένως έχουν αυτοτραμαυτιστεί;;;;;; Πήγε ο Κωστάκης να παίξει μπάλα, έπεσε και έσπασε το πόδι του. Δύο μήνες στον γύψο και μετά από λίγο καιρό, να σου τον, Πρωθυπουργός.
Πήγε βόλτα με το ποδήλατο του ο Γιωργάκης, μπερδεύτηκε με την αλυσίδα, πάρτον κάτω, φαρδύ πλατύ και τώρα ετοιμάζεται να γίνει και αυτός Πρωθυπουργός.
Τι γίνεται ρε παιδιά; Θα τρελαθούμε σε αυτόν τον τόπο.
Παλιά ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος, έπαιζε γκολφ αλλά δεν είχε αυτοτραυματισθεί, ούτε είχε ανοίξει σε κανέναν το κεφάλι. Μια χαρά.
Ο Αντρέας από την άλλη είχε ως αγαπημένο σπορ την ιστιοπλοΐα αλλά ποτέ δεν άνοιξε το κεφάλι του σε κανένα άρμπουρο ή σε κανένα κατάρτι. Και πάλι μια χαρά.
Τώρα πως την πατήσαμε εμείς, με αυτούς που μπλέξαμε;

ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΙΟΥΔΑ
Παρακολουθούσε φίλος μου, κάποια συνάντηση στο ΠΑΣΟΚ με την παρουσία των υποψηφίων βουλευτών.
Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, έπεσαν πολλά φιλιά των υποψηφίων με πολλούς παρευρισκομένους.
Δεν άντεξε ο άνθρωπος και μου λέει, αυτή δεν ήταν πολιτική εκδήλωση, ήταν το πάρτι του Ιούδα.
Πως το λένε αυτό το βιβλίο; Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα;

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ
Εδώ και λίγα χρόνια πριν, οι ποδηλατοδρομίες ήταν μάλλον ένα σπορ, όχι και τόσο διαδεδομένο στο νησί μας.
Εσχάτως, κάτι έχει αλλάξει και όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν το ποδήλατο. Φαίνεται το ποδήλατο να μπαίνει στη ζωή των κερκυραίων, έστω και δειλά, δειλά στην αρχή. Όσες ποδηλατοδρομίες έχουν γίνει, και έχουν γίνει αρκετές το τελευταίο διάστημα, στέφθηκαν από επιτυχία.
Τώρα φοβάμαι ότι έχουμε φθάσει στο άλλο άκρο. Από κει που ελάχιστοι χρησιμοποιούσαν το ποδήλατο και ελάχιστες ποδηλατοδρομίες γινόταν στον τόπο μας, φθάσαμε ξαφνικά να γίνονται δύο μαζί. Όπως για την ερχόμενη Κυριακή έχουν ανακοινωθεί δύο ποδηλατοδρομίες. Μια στο Μαντούκι και μια από τον Δήμο Κερκυραίων με αφετηρία το Παλαιό Φρούριο στις 10.30.
Θεωρώ ότι καλό θα είναι να υπάρξει ο αναγκαίος συντονισμός και η μια ποδηλατοδρομία να βοηθήσει την άλλη για να πετύχουμε την μέγιστη συμμετοχή.
Να συνεννοηθούμε επιτέλους σε αυτόν τον τόπο, δεν είναι κακό. Το αντίθετο μάλιστα.

ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ
Να το πω απλά και για τελευταία φορά, επειδή κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν. Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι εμείς λέμε ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ και θα τους επιβάλλουμε. Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι.
Δεν το κατάλαβα δηλαδή, επειδή κάποιοι το παίζουν <<αφεντικά>> στην πόλη και γυρίζουν με τα αυτοκίνητα τους και τις μηχανές τους, στους πεζόδρομους, και σταθμεύουν έξω από τα μαγαζιά τους και τα σπίτια τους ή γυρνάνε με τα μηχανάκια τους, πάλι στους πεζόδρομους για να πάνε στις επιχειρήσεις τους ή όπου αλλού θέλουν, νομίζουν ότι θα τους περάσει έτσι; Ποδηλατόδρομοι θα γίνουν και θα κυκλοφοράμε με τα ποδήλατα μας, είτε τους αρέσει, είτε όχι.
Άλλωστε έχουν γνώσει οι φύλακες.
Θου κύριε φυλακή τω στόματί μου!!! Και ο νοών, νοείτο.
Δηλαδή, θα ήταν καλύτερα να πάρει το πρόγραμμα των ποδηλατοδρόμων η Ηγουμενίτσα ή τα Φάρσαλα; Γιατί σε κάποιους έχει κακοφανεί που πήρε η Κέρκυρα το συγκεκριμένο πρόγραμμα; Δεν το κατάλαβα;

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ
Να πω και κάτι ρε παιδιά, το οποίο βέβαια το έχω επαναλάβει στο πρόσφατο παρελθόν; Σταματήστε πια την μιζέρια και την κακομοιριά.
Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα στο νησί, σίγουρα έχουν σημειωθεί ολιγωρίες, σίγουρα έχουμε κάνει λάθη αλλά δεν ήμαστε..... βραχονησίδα.
Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι. Θα με αναγκάσετε να σας δείξω φωτογραφίες, και θα το κάνω, από το σκουπιδαριό που υπάρχει στη Βενετία. Κάδοι γεμάτοι σκουπίδια, τα οποία έχουν ξεχειλίσει. Δεν τολμούσες να περάσεις σε ακτίνα 10 μέτρων. Γλάροι να επιτίθενται στα εκτεθειμένα σκουπίδια. Έγχρωμοι να έχουν απλώσει την πραμάτεια τους, στους δρόμους που οδηγούν στην πλατεία του Αγίου Μάρκου και να σου την πέφτουν κανονικά. Να σε τραβάνε από το χέρι για να αγοράσεις κάποια <<μαϊμουδίτσα>> τσάντα. Επαίτες να σου ζητάνε ευρούλια.
Αν υπήρχε στην Κέρκυρα αυτή η εικόνα που συνάντησα πριν δέκα ημέρες, τότε είμαι σίγουρος ότι θα είχε πέσει η δημοτική αρχή, η οποιαδήποτε δημοτική αρχή, την επόμενη ημέρα.
Και αναφέρομαι στη Βενετία η οποία πέρσι δέχτηκε περίπου 20 εκατομμύρια τουρίστες. Μόνο σε ένα χρόνο.
Ας σταματήσουμε λοιπόν να απαξιώνουμε την πόλη μας και το νησί μας, τον τουριστικό μας προορισμό, γιατί είναι σαν να βγάζουμε τα ματάκια μας, με τα ίδια τα χέρια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: