Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Κλίμα έντασης στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας

Τα προβλήματα στην πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, οι νέοι διαγωνισμοί για τις άγονες γραμμές και τροποποιήσεις δρομολογίων απασχόλησαν το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) στην τελευταία του συνεδρίαση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής», το ΣΑΣ επεδίωξε να δώσει λύση στο πρόβλημα των δρομολογίων της γραμμής Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα, όπου δεν είναι δυνατή η συμφωνία όλων των εταιρειών σε ένα πρόγραμμα δρομολογίων, λόγω της αντίρρησης μίας εκ των εταιρειών, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας.
Τελικά, το ΣΑΣ γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία για την έγκριση προγράμματος δρομολογίων σύμφωνα με τις παρατηρήσεις της Λιμενικής Αρχής της Κέρκυρας και της σύμφωνης γνώμης της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Ωστόσο η «Ναυτεμπορική» επισημαίνει πως το πρόβλημα μάλλον παραμένει καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων των πλοιοκτητών στη γραμμή συμφωνούν ότι οι ρυθμίσεις που προωθούν τα δύο λιμεναρχεία δεν είναι οι καλύτερες για την εξυπηρέτηση των επιβατών.

Σήμερα σταματούν τα δρομολόγια στα Διαπόντια
Εν τω μεταξύ, σήμερα 15 Σεπτεμβρίου σταματούν τα δρομολόγια του πλοίου Αλέξανδρος Κ ΙΙ στα διαπόντια νησιά Ερείκουσα, Οθωνοί και Μαθράκι, η ιδιοκτήτρια εταιρία του οποίου, μετά από ανακοίνωση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κηρύχθηκε έκπτωτη της συναφθείσας Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας της δρομολογιακής γραμμής Κέρκυρας – Διαποντίων Νήσων, λόγω μη εκπλήρωσης των συμβατικών υποχρεώσεων.
Έτσι, το πλοίο και προκειμένου να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό των Διαποντίων Νήσων, δρομολογήθηκε στην γραμμή δύο μόνο ημέρες την εβδομάδα και για το χρονικό διάστημα από 29 Αυγούστου έως και 15 Σεπτεμβρίου.
Ακόμα όμως δεν έχει γίνει γνωστό τι θα γίνει μετά της 15 Σεπτεμβρίου και με ποιο πλοίο θα συνεχιστεί η γραμμή δημιουργώντας για ακόμα μια φορά την αναστάτωσης των κατοίκων των διαποντίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: