Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Επίσημη παρουσίαση ψηφοδελτίων

Τους υποψήφιους Βουλευτές, Στέφανο Γκίκα, Νίκο Δένδια, Γιάννη Λέκκα, Αλίκη Λούβρου και Μαρινέλλα Τσουκαλά, που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, παρουσίασε χθες σε επίσημη τελετή παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Νομαρχίας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Σπίνουλας.
Ο κ. Σπίνουλας υποστήριξε πως το ψηφοδέλτιο αντικατοπτρίζει το στίγμα που έδωσε ο Πρωθυπουργός για ανανέωση και ισχυρή παρουσία του γυναικείου φύλου, χαρακτηρίζοντας το ως ψηφοδέλτιο νίκης.
Κοντά στους "παλιούς" υποψήφιους, ο κ. Σπίνουλας τόνισε πως οι "νέοι" έρχονται έτοιμοι να προσθέσουν καινούριες δυνάμεις για να γίνει η Κέρκυρα το νησί του πολιτισμού, του πνεύματος, της τέχνης, της μουσικής, του φυσικού κάλλους, της οικονομικής ανάπτυξης και της ευημερίας. Μια πραγματική πύλη της Ελλάδος στην Ευρώπη και στον κόσμο.
"Να κάνουν την Κέρκυρα ως τόπο με διεθνές κύρος, με σημείο αναφοράς ως τόπο υποδομών ανάπτυξης, τουρισμού, ευημερίας και πολιτισμού. Τόσο ο Ν. Δένδιας, όσο και οι κ.κ. Γκίκας και Λέκκας, είναι γνωστοί στην κερκυραϊκή κοινωνία. Η κ. Τσουκαλά όμως και η κ. Λούβρου είναι δύο γυναίκες οι οποίες για πρώτη φορά αναμειγνύονται με την πολιτική.
Η κ. Μαρινέλλα Τσουκαλά είναι Παθολόγος Λόγου και Ομιλίας. Ιδρύτρια και Επιστημονικός Διευθυντής του "λέγειν" (ιδρ. 1992) του σταθερά πρωτοποριακού κέντρου Παθολογίας Λόγου, Φωνής, Ομιλίας στην Ελλάδα. Από την άλλη, η κ. Αλίκη Λούβρου είναι νομικός, στέλεχος της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ έχει εργαστεί ως σύμβουλος στο Υπουργείο Ανάπτυξης για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Ο ΣΥΡΙΖΑ
Την παρουσίαση των υποψηφίων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποίησε χθες το πρωί η Νομαρχιακή Επιτροπή σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Ο γραμματέας της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΝ κ. Τόμπρος παρουσίασε τους τέσσερις από τους πέντε υποψήφιους βουλευτές που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο πέμπτος, Δ. Τσούκας, είχε πρόσφατα ατύχημα το την μηχανή του και δεν μπόρεσε να παραβρεθεί. Οι τέσσερεις υποψήφιοι που παρουσιάστηκαν χθες είναι:
Δημοκωστούλα Εύα, φοιτήτρια Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου.
Παυλίδης Κώστας, επαγγελματίας, αντιδήμαρχος Δήμου Θιναλίων.
Ραιδεστινός Γιώργος, γραμματέας ΕΛΜΕ Κέρκυρας.
Τσιρίδου Λιάνα, εκπαιδευτικός.
Ο κ. Τόμπρος άσκησε ιδιαίτερη κριτική στα δύο κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, λαμβάνοντας αφορμή από την παρουσίαση των προγραμμάτων τους για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.
Προγράμματα τα οποία χαρακτήρισε ως προγράμματα λιτότητας που θα βαθύνουν περισσότερο την κρίση.

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
Το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων παρουσίασε χθες το μέλος της Περιφερικής Οργάνωσης Ιωνίων Νήσων Ανδρέας Γεωργιάδης, καλώντας την Κέρκυρα να ψηφίσει "οικολογικά".
Ο κ. Γεωργιάδης στο μήνυμά του προς την Κερκυραϊκη κοινωνία τόνισε ότι πρέπει να μπει η πολιτική οικολογία στην Ελληνική Βουλή, σημειώνοντας ότι το διακύβευμα για μια νέα επιλογή, δηλαδή τον 4ο δρόμο μια πράσινης ανάπτυξης φιλικής στον άνθρωπο και στις δραστηριότητές του, πρέπει να στηριχθεί και από την Κερκυραϊκή κοινωνία.
Τα ονόματα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων στην Κέρκυρα είναι ο Δημήτρης Φαναριώτης, η Βέρα Κορωνάκη και η Παυλίνα Ρωμαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: