Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Και ιδιώτες γιατροί στη μάχη

Δίκτυο ιδιωτών γιατρών εφημερεύει, σε 24ωρη βάση, για τη νέα γρίπη στην Αττική. Πρόκειται για 180 παθολόγους, παιδιάτρους, πνευμονολόγους, καρδιολόγους και γενικούς γιατρούς. Δέχονται στο ιατρείο τους ασθενείς με ήπια συμπτώματα γρίπης ή πραγματοποιούν κατ οίκον επισκέψεις, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.
Οι γιατροί πληρώνονται για την επίσκεψη από τους ασθενείς, ενώ όσοι έχουν συμβάσεις με Ταμεία θα αμείβονται με βάση τους όρους της σύμβασης. Για την καλύτερη κάλυψη των ασθενών, εφημερεύουν σε πέντε ζώνες της Αττικής, ενώ την ευθύνη για τη λειτουργία του δικτύου έχει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ).
Ελλιπής είναι η κάλυψη της πέμπτης ζώνης (Ανατολική Αττική), λόγω της έκτασής της. Οι πολίτες των περιοχών αυτών θα μπορούν να απευθύνονται στα κοντινά Κέντρα Υγείας, τα δημοτικά και κοινωνικά ιατρεία. Ο πλήρης κατάλογος των γιατρών, με τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνά τους, θα δημοσιευτεί στις εφημερίδες και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου (www.isathens.gr) και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (www.keelpno.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια: