Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Να οργανωθούμε για την Εγνατία

Από αρχαιοτάτου χρόνων η κατασκευή οδικών αξόνων αποτελούσε τεράστιο εργαλείο ανάπτυξης και συντελούσε στην γεωπολιτική επικράτηση Αυτοκρατοριών. Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ενωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας.
Και συνεχίζει:
“Η Ένωση Ξενοδόχοι από το 1997 είχε αντιληφτεί την επίδραση που θα ασκούσε στον Κερκυραϊκό τουρισμό η κατασκευή της Εγνατίας Οδού και συνεχώς έθετε το θέμα για ταχεία αποπεράτωση της, εγγράφως προς όλους τους αρμόδιους. Προς την αυτήν κατεύθυνση κινείται για την ταχεία αποπεράτωση της Iονίας Οδού καθόσον η αποπεράτωση της θα συμβάλει σοβαρά στην αύξηση του εσωτερικού τουρισμού στο νησί.
Η αύξηση του τουριστικού ρεύματος μέσω του κεντρικού λιμένα επιβεβαίωσε την επίδραση που είχαμε προβλέψει πρό δεκαετίας, ότι θα ασκούσε η αποπεράτωση που είχαμε του οδικού άξονα της Εγνατίας Οδού.
Η επίδραση της Εγνατίας Οδού) θα είναι ακόμη μεγαλύτερη στον τουρισμό της Κέρκυρας με την αποπεράτωση των κάθετων αξόνων Τίρανα - Εγνατία, Βελιγράδι - Εγνατία, Βουκουρέστι - Σόφια - Εγνατία.
Αυτό όμως το πλεονέκτημα για τον τουρισμό της Κέρκυρας εύκολα μπορεί να ανατραπεί, εάν έγκαιρα δεν ληφθούν μέτρα μείωσης του χρόνου σύνδεσης της πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα.
Η Ένωση Ξενοδόχοι πιστεύει ότι η σύνδεση της Κέρκυρας με την Σαγιάδα πρέπει να υλοποιηθεί το συντομότερων δυνατόν.
Κάναμε έκκληση προς όλους τους αρμοδίους να παραβλέψουν μικροσυμφέροντα και σκοπιμότητες και να κινηθούν ΤΑΧΥΣΤΑ προς την κατεύθυνση μείωσης του χρόνου σύνδεσης της Κέρκυρας με την απέναντι αυτή και να προηγηθεί πρωτίστως το συμφέρον όλου του Κερκυραϊκού λαού.
Η Κέρκυρα μας είναι "πολλά" προικισμένη από τον θεό και την φύση. Πρέπει όμως να θυμόμαστε και το ρητό: Συν Αθηνά και χείρα κίνει”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: