Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την βιώσιμη ανάπτυξη και αστική κινητικότητα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν χθες οι εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο Δήμος Κερκυραίων, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου MOVE TOGETHER, με την εκπαιδευτική ημερίδα "Βιώσιμη ανάπτυξη και αστική κινητικότητα".
Η συγκεκριμένη ημερίδα διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας στη χρήση εναλλακτικών μέσων μετακίνησης.
Σημαντική υπήρξε η συμμετοχή των νεαρών μαθητών, οι οποίοι επέδειξαν έντονο ενδιαφέρον και προβληματισμό όσον αφορά στην προστασία του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος της πόλης μας.
Ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Σωτήρης Μικάλεφ , τόνισε μεταξύ άλλων, την ουσιαστική συμβολή της κατασκευής δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη της Κέρκυρας για τη διαμόρφωση νέας περιβαλλοντικής συνείδησης.
Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία ποδηλατικών διαδρομών συνολικού μήκους 13.500 μέτρων, με την παράλληλη εγκαθίδρυση συστήματος ενοικίασης ποδηλάτων θα καθορίσει τη νέα εικόνα της πόλης μας.
Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες οι οποίες προωθούν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα αποτελούν στρατηγική επιδίωξη της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: