Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Εδώ και τώρα λειτουργία του νέου Νοσοκομείου

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας με αφορμή την προσπάθεια εγκαινίασης του νέου Νοσοκομείου, με ανακοίνωσή του δηλώνει τα εξής:
“Επειδή ο Κερκυραϊκός Λαός έχει κρίση, γνώμη και μνήμη πιστεύουμε πως δεν είναι δυνατόν ένα τόσο σοβαρό και σημαντικό θέμα όπως είναι αυτό της Υγείας να γίνεται προεκλογικό παιγνίδι κανενός κόμματος.
Μετά από 11 χρόνια αναμονής και εμπαιγμού του Κερκυραϊκού Λαού μιλάνε για εγκαίνια χωρίς ακόμα να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες εργασίες και χωρίς να γνωρίζουμε ποια θα είναι η πρώτη ημέρα λειτουργίας αφού δεν έχουν επιλυθεί συγκεκριμένα προβλήματα όπως: Η εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού αλλά και το κυρίαρχο που αφορά την πρόσληψη του απαραίτητου διοικητικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Οι εργαζόμενοι και ο κερκυραϊκός λαός απαιτούν την άμεση και πλήρη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου. Είναι αδιανόητο ένα νησί σαν την Κέρκυρα που θεωρείται τουριστικός προορισμός υψηλών απαιτήσεων να μην έχει υψηλό επίπεδο παροχών στα θέματα της υγείας.
Το αίτημα των πολιτών όλης της Κέρκυρας για τριτοβάθμια περίθαλψη υψηλών απαιτήσεων είναι αναγκαίο και εφικτό και κάθε προσπάθεια υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας με σκοπό την πλήρη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλους τους Κερκυραίους να συμμετέχουν την Κυριακή 27 Σεπτέμβρη στις 11 το πρωί στο χώρο του νέου Νοσοκομείου, στο Κοντόκαλι στην εκδήλωση διαμαρτυρίας και να διατρανώσουν την απαίτηση τους για ένα αναβαθμισμένο Σύστημα Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας στο Νομό μας μέσα από:
-Την ολοκλήρωση του έργου του νέου νοσοκομείου, ως ενός άρτιου συγκροτήματος
-Την πρόσληψη όλου του προσωπικού που προβλέπει ο οργανισμός λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας
-Την πλήρη κάλυψη με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του νέου νοσοκομείου, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες παροχής υγείας σε υψηλό επίπεδο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: