Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Στην Φιλαρμονική Κορακιάνας ο Σωτ. Βόσδου

Την Φιλαρμονική της Άνω Κορακιάνας "Σπύρος Σαμάρας" επισκέφθηκε προχθές ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών κ. Σωτήριος Βόσδου προκείμενου να παραστεί σε εκδήλωση που διοργανώθηκε με αφορμή την υπ.αριθμ 4235/26.08.2009 απόφαση του για την χρηματοδότηση του έργου της αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου της Φιλαρμονικής.
Ο κ. Βόσδου κατά την διάρκεια της εκδήλωσης επεσήμανε τον μεγάλο αριθμό μαθητών που φοιτούν στην Φιλαρμονική και την συμβολή του σωματείου στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.
Κατά την διάρκεια της παραμονής του ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ επισκέφθηκε επίσης το ιστορικό κτίριο της Φιλαρμονικής και διατύπωσε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι με την χρηματοδότηση του έργου θα καταστεί δυνατή η αποκατάσταση ενός κτιρίου τόσο σημαντικού από αρχιτεκτονική αλλά και ιστορική άποψη.
Το έργο που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων 2007-2013 χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, έχει προϋπολογισμό 408.000 ευρώ και περιλαμβάνει αποκατάσταση του κτιρίου και εξοπλισμό ώστε να είναι πλήρως λειτουργικό. Θα εκτελεστεί δε υπό την επίβλεψη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης μετά από προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ της Ν.Α Κέρκυρας, του Δήμου Φαιάκων και της Φιλαρμονικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: