Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ
Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει, η αλήθεια είναι ότι τα νέα κυκλοφοριακά μέτρα, που ισχύουν, για την είσοδο στην πόλη από Βρυώνη προς Τρία Γεφύρια, έχουν αποδώσει. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Η αντιδρόμηση, δηλαδή διπλή λωρίδα κατά την είσοδο προς την πόλη το πρωί και διπλή κατά την έξοδο το μεσημέρι, έχει φέρει αποτελέσματα.
Κρατώ μια μικρή ένσταση να δω πως θα λειτουργήσει το <<σύστημα>> σε μέρες με βροχή.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΗΣΩ
Μπορεί στα <<γεράματα>> να αναγκαστώ να ψηφίσω Κ.Κ.Ε αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται ο κύριος Σάντος και ο Ζαγοράκης να με κάνουν να γίνω ....Ολυμπιακός.
Ντροπή και μόνο ντροπή, για την κατάντια του ΠΑΟΚ. Με συγχωρείτε αλλά εγώ μεγάλωσα την εποχή που ο Ολυμπιακός έχανε από την στιγμή που πατούσαν οι παίκτες του, το πόδι τους στο Ελληνικό για να μπουν στο αεροπλάνο το οποίο θα τους μετέφερε στην Θεσσαλονίκη. Εγώ μεγάλωσα την εποχή που ο προπονητής του ΠΑΟΚ ξεκινούσε το πρωτάθλημα υπολογίζοντας
2 σίγουρα πόντους, τότε δεν υπήρχε το τρίποντο, στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Μπορεί να έχανε όλα τα υπόλοιπα παιγνίδια, αλλά το δίποντο με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα το είχε στο τσεπάκι του.
Ε, δεν θα με κάνει εμένα ο Σάντος να αλλάξω ομάδα. Θα κάνω υπομονή τι να κάνω. Του χρόνου να είμαστε καλά.

ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΟΥΝ
Προσωπικά δεν μου πέφτει κανένας λόγος στην κοκορομαχία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για το νέο Νοσοκομείο.
Το τοπικό ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ημέρες έχει <<βομβαρδίσει>> με μια σειρά από ερωτήματα. Δεν λέω ότι είναι όλα άστοχα. Αλλά κοίτα ποιοι μιλούν.
Και κοίτα τους άλλους τους Νεοδημοκράτες που τους παίρνουν στα σοβαρά και προσπαθούν να τους απαντήσουν με επιχειρήματα.
Κοίτα ποιοι μιλούν; Οι ΠΑΣΟΚοι που παρέδωσαν μέσα σε 6 χρόνια από το
1998 μέχρι το 2004 μόλις το 24,5% του έργου. Και μιλούν και το παίζουν υπερασπιστές των συμφερόντων του κερκυραϊκού λαού.
Ρε θα μας τρελάνετεεεεεεεεεεεεεε; Λίγη σοβαρότητα σε αυτόν τον τόπο δεν υπάρχει; Μιλά το ΠΑΣΟΚ και δεν κοκκινίζει από ντροπή; Που πήγαν και επέλεξαν να κατασκευάσουν ένα νοσοκομείο σε οικόπεδο με πηγάδια!!!!!!
Αλλά και η Νέα Δημοκρατία ε; Είναι ώρες για πανηγύρια μετά από 12 χρόνια εργασιών και πάλι εργασιών για την ολοκλήρωση του νοσοκομείου; Μα χωράνε πανηγύρια; Βέβαια οι άνθρωποι με το δίκιο τους σκέφτονται, είτε έτσι, είτε αλλιώς, ξεμπλοκάραμε ένα έργο που είχε βαλτώσει, και θα αφήσουμε τους άλλους που θα έρθουν στην εξουσία στις 5 Οκτώβρη, να κόψουν την κορδέλα;;; Α με το δίκιο τους. Μωρέ ας στην κόψουμε και ας λένε ότι θέλουν.
Είναι όπως όταν μια ομάδα κερδίζει με <<πέτσινο>> πέναλτι. Μπήκε η μπάλα στο πλεκτό; Έγραψε ο πίνακας 1-0, τι μας ενδιαφέρει αν ήταν όντως πέναλτι ή όχι. Η ιστορία τι θα γράψει.

ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ
Να το πω απλά και για τελευταία φορά, επειδή κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν. Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι εμείς λέμε ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ και θα τους επιβάλλουμε. Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι.
Δεν το κατάλαβα δηλαδή, επειδή κάποιοι το παίζουν <<αφεντικά>> στην πόλη και γυρίζουν με τα αυτοκίνητα τους και τις μηχανές τους, στους πεζόδρομους, και σταθμεύουν έξω από τα μαγαζιά τους και τα σπίτια τους ή γυρνάνε με τα μηχανάκια τους, πάλι στους πεζόδρομους για να πάνε στις επιχειρήσεις τους ή όπου αλλού θέλουν, νομίζουν ότι θα τους περάσει έτσι; Ποδηλατόδρομοι θα γίνουν και θα κυκλοφοράμε με τα ποδήλατα μας, είτε τους αρέσει, είτε όχι.
Άλλωστε έχουν γνώσει οι φύλακες.
Θου κύριε φυλακή τω στόματί μου!!! Και ο νοών, νοείτο.
Δηλαδή, θα ήταν καλύτερα να πάρει το πρόγραμμα των ποδηλατοδρόμων η Ηγουμενίτσα ή τα Φάρσαλα; Γιατί σε κάποιους έχει κακοφανεί που πήρε η Κέρκυρα το συγκεκριμένο πρόγραμμα; Δεν το κατάλαβα;

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ
Να πω και κάτι ρε παιδιά, το οποίο βέβαια το έχω επαναλάβει στο πρόσφατο παρελθόν; Σταματήστε πια την μιζέρια και την κακομοιριά.
Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα στο νησί, σίγουρα έχουν σημειωθεί ολιγωρίες, σίγουρα έχουμε κάνει λάθη αλλά δεν ήμαστε..... βραχονησίδα.
Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι. Θα με αναγκάσετε να σας δείξω φωτογραφίες, και θα το κάνω, από το σκουπιδαριό που υπάρχει στη Βενετία. Κάδοι γεμάτοι σκουπίδια, τα οποία έχουν ξεχειλίσει. Δεν τολμούσες να περάσεις σε ακτίνα 10 μέτρων. Γλάροι να επιτίθενται στα εκτεθειμένα σκουπίδια. Έγχρωμοι να έχουν απλώσει την πραμάτεια τους, στους δρόμους που οδηγούν στην πλατεία του Αγίου Μάρκου και να σου την πέφτουν κανονικά. Να σε τραβάνε από το χέρι για να αγοράσεις κάποια <<μαϊμουδίτσα>> τσάντα. Επαίτες να σου ζητάνε ευρούλια.
Αν υπήρχε στην Κέρκυρα αυτή η εικόνα που συνάντησα πριν δέκα ημέρες, τότε είμαι σίγουρος ότι θα είχε πέσει η δημοτική αρχή, η οποιαδήποτε δημοτική αρχή, την επόμενη ημέρα.
Και αναφέρομαι στη Βενετία η οποία πέρσι δέχτηκε περίπου 20 εκατομμύρια τουρίστες. Μόνο σε ένα χρόνο.
Ας σταματήσουμε λοιπόν να απαξιώνουμε την πόλη μας και το νησί μας, τον τουριστικό μας προορισμό, γιατί είναι σαν να βγάζουμε τα ματάκια μας, με τα ίδια τα χέρια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: