Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Δεύτερο κύμα γρίπης περιμένουν οι αρχές

Από τον ερχόμενο μήνα αναμένεται το δεύτερο κύμα της νέας γρίπης στην Ελλάδα. Εχει κάνει ήδη την εμφάνισή του στις ΗΠΑ και σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Αγγλία και η Γαλλία. Οι Ελληνες επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι η λειτουργία των σχολείων αποτελεί "σύμμαχο" της πανδημίας και η κατάσταση θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη όσο θα πέφτει η θερμοκρασία.
Ο συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους εργασίας - σημειώνουν - θα συμβάλει ακόμη περισσότερο στην αύξηση των κρουσμάτων. Προς το παρόν, τα περισσότερα κρούσματα αφορούν ξένους επισκέπτες και όσους έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους, αλλά η κατάσταση αυτή θα αλλάξει σύντομα. Η κλινική εικόνα της νέας γρίπης παραμένει ήπια, με ελάχιστες εξαιρέσεις.
Από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε χθες ότι μία 23χρονη τουρίστρια από τη Νέα Ζηλανδία νόσησε από τον νέο ιό γρίπης Α(Η1Ν1)ν. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε εμφανίζοντας σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας και χρειάστηκε να εισαχθεί για νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας.
Πηγές από το υπουργείο Υγείας αναφέρουν ότι μερικά από τα κρούσματα που καταγράφονται στη χώρα μας αφορά μαθητές.
Το παρήγορο είναι ότι σχεδόν στο σύνολό τους έχουν "γριπώδη συνδρομή", είναι δηλαδή περιστατικά με ήπια κλινική εικόνα. Με την παραμονή στο σπίτι - σημειώνουν - επέρχεται ίαση σε λίγες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: