Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων σήμερα

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων με κυριότερα θέματα το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή τα 35 χρόνια από την παράνομη κατάληψη και κατοχή της πόλης της Αμμοχώστου από τα τουρκικά στρατεύματα την έγκριση υπερωριών εργαζομένων αορίστου χρόνου στην Υπηρεσία Καθαριότητας και την παράταση συμβατικής προθεσμίας της σύμβασης: «Μελέτη Διαχειριστικής Επάρκειας και Πιστοποίησης Δήμου Κερκυραίων».
Με αφορμή το θέμα που αφόρα τους εργαζομένους ο Πρόεδρος των εργαζομένων στους ΟΤΑ του Νομού Γεράσιμος Βλάσσης αναφέρθηκε στα προβλήματα σημειώνοντας τα εξής «Τα προβλήματα των εργαζομένων ποτέ δεν παύουν να υπάρχουν. Πρόσφατα με έγγραφό μας προς τον Δήμαρχο Κερκυραίων θέσαμε το θέμα της πληρωμής των υπεροριών των εργαζομένων.
Με χαρά διαπιστώνουμε ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο εισάγεται θέμα για την πληρωμή των αορίστων χρόνου. Από την άλλη, εξακολουθούν να υπάρχουν και άλλες εκκρεμότητες. Όπως στους σχολικούς φύλακες οι οποίοι διεκδικούν αναδρομικά κάποια χρήματα και με δικαστική απόφαση ο Δήμος είναι πλέον υποχρεωμένος να τα καταβάλει.
Επίσης, όλοι οι εργαζόμενοι των πρώην αναπτυξιακών εταιριών, τους οφείλονται μισθοί πάρα πολλών μηνών και πρέπει να τους καταβληθούν. Θα πρέπει να γίνει άμεσα ένας προγραμματισμός από τον Δήμο, όπως και το ξεκαθάρισμα της εργασιακής σχέσης αυτών των εργαζομένων οι οποίοι έχουν καταστεί μπαλάκι σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: