Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Η "ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ" ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ INTERNET!

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
Θα πρέπει να καταλάβουν οι ασκούντες την εξουσία, ότι όταν λαμβάνουν αποφάσεις, τις λαμβάνουν όχι μόνο για τους σημερινούς συμπολίτες τους αλλά κυρίως για τις επερχόμενες γενιές. Τι θέλω να πω; Κάποτε, κάποιος, ο οποίος μάλιστα χαρακτηρίστηκε μεγάλος πολιτικός, αντί να χαρακτηριστεί επικίνδυνος για τον τόπο μας, πήρε την απόφαση να γκρεμίσει την Πόρτα Ριάλα, ως, είπε, μια συμβολική κίνηση, κατάργηση της ταξικής διαφοράς!!!
Είναι συμβολική κίνηση, η καταστροφή ενός αρχιτεκτονικού κομψοτεχνήματος με λειτουργική αξία για την πόλη; Τι ήταν το τείχος του Βερολίνου; Αυτό είναι έγκλημα σε βάρος της πόλης. Έγκλημα το οποίο έμεινε ατιμώρητο. Θα μου πείτε ότι ο νεκρός δικαιώνεται. Σωστά, αλλά ο νεκρός πολιτικός σχολιάζεται στο διηνεκές και αενάως, πολύ περισσότερο όταν οι αποφάσεις του, έχουν δυσμενείς συνέπειες για τις επόμενες γενιές.
Κάποια άλλη στιγμή, στην ιστορία αυτού του τόπου, κάποιοι, αποφεύγω να τους χαρακτηρίσω, πήραν την ηλιθιοδέστερη απόφαση να κατεδαφίσουν το βομβαρδισμένο μεν, αλλά δυνάμενο να ανακατασκευασθεί, Δημοτικό Θέατρο και στην θέση του να ανεγερθεί το σημερινό έκτρωμα.
Πείτε μου σας παρακαλώ, τι εικόνα θα παρουσίαζε σήμερα η πόλη της Κέρκυρας, αν υπήρχε η Πόρτα Ριάλα και το παλιό Δημοτικό Θέατρο; Το έχετε φαντασθεί; Που θέλω να καταλήξω; Δυστυχώς αυτός ο τόπος, είναι καταδικασμένος να τον κυβερνούν οι μέτριοι, για να μην πω τίποτα χειρότερο.
Δυστυχώς σε αυτόν τον τόπο είμαι καταδικασμένοι να γκρεμίζουμε ή να μην κάνουμε τίποτα. Τρανό παράδειγμα το θέμα της χωροθέτησης οχλουσών χρήσεων.
Εγώ δεν λέω, ότι ντε και καλά πρέπει να γίνει ΒΙΟΠΑ, στη συγκεκριμένη περιοχή που προτείνει η μελέτη οχλουσών χρήσεων. Αυτό προτείνεται από επιστήμονες και συναποφασίζεται απ' όλους τους αρμόδιους και τους εμπλεκόμενους, όχι όμως με τον τρόπο που έγινε στην παρούσα φάση.
Εγώ λέω ότι είναι ανάγκη να χωροθετήσουμε τις οχλούσες χρήσεις και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να βάλλουμε όλοι μας λιγάκι νερό στο κρασί μας.
Εγώ δηλαδή που δέχομαι την στάση του αστικού ΚΤΕΛ κάτω από το παράθυρο μου, στη Μητροπολίτου Μεθοδίου, η οποία είναι είσοδος στην πόλη και αν είναι δυνατόν αποφασίστηκε να λειτουργεί σταθμός λεωφορείων, είμαι μαλάκας; Είμαι επίσης μαλάκας που δεν αντιδρώ, όταν, πάλι κάτω από το παράθυρο μου, είναι οι κάδοι των απορριμμάτων; Απ' αύριο λοιπόν ξεκινά ο <<αγώνας>>. Θα κάνω την ζωή των αρμοδίων ΚΟΛΑΣΗ. Και θα τους αναγκάσω να βγάλουν έξω από την πόλη τον σταθμό του αστικού ΚΤΕΛ. Να μπαίνουν στην πόλη με τα πόδια, όσοι έρχονται από τις Μπενίτσες, τους Βαρυπατάδες, τους Κανακάδες και δεν ξέρω και εγώ από πού αλλού.
Έτσι θα λειτουργήσουμε ως κοινωνία; Εγώ δηλαδή, γιατί να δέχομαι στο σπίτι μου, οχλούσες χρήσεις; Δεν το κατάλαβα;

ΠΛΗΡΗΣ ΑΚΙΝΗΣΙΑ
Ζητώ παρακαλώ την προσοχή σας. Προς επίρρωση των όσων έγραφα προηγουμένως. Σ' αυτόν τον τόπο, όταν πρόκειται να γίνει κάτι ή να κάνουμε κάτι, μας πιάνουν οι ευαισθησίες μας. ΤΟ ΒΙΟΠΑ προτάθηκε να δημιουργηθεί σε έναν χώρο, στον οποίο μέχρι πριν από λίγα χρόνια λειτουργούσαν νταμάρια.
Αυτό ο χώρος παραμένει μέχρι σήμερα, μια ανοικτή πληγή για την περιοχή. Τόσα χρόνια, κανείς και πολύ περισσότερο ο Δήμος Αχιλλείων, δεν ευαισθητοποιήθηκε να αναλάβει τις πρωτοβουλίες για να επουλώσει τις ανοικτές πληγές και να αξιοποιηθεί. Να γίνει για παράδειγμα, ένα πολιτιστικό πάρκο. Για παράδειγμα να αναφέρω ότι στην Αθήνα, σε πρώην νταμάρια έκαναν θέατρο. Ή να γίνει ένα πάρκο πρασίνου ή πάρκο αθλοπαιδιών. ΤΙΠΟΤΑ, δεν έγινε τόσα χρόνια. Μόλις φάνηκε η προοπτική να γίνει κάτι, τότε μας έπιασαν οι ευαισθησίες μας.
Να το ξαναπώ, για να μην παρεξηγηθώ. Εγώ είμαι ο τελευταίος που θα πει, ότι πρέπει να γίνει η τάδε ή η δείνα οχλούσα χρήση στην μια ή στην άλλη περιοχή. Αυτό θα πρέπει να το συναποφασίσουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι σε συνεργασία με τους επιστήμονες και τις τοπικές αρχές.
Εγώ απλά λέω, να μην μας πιάνουν οι ευαισθησίες μας όταν πρόκειται να γίνει κάτι, ενώ όλο τον υπόλοιπο χρόνο προτιμάμε την .....ακινησία.
Την αγάπη μας και το ενδιαφέρον μας στον τόπο μας, το αποδεικνύουμε όταν τον φροντίζουμε πραγματικά και όχι όταν απλά αντιδρούμε.

ΟΕΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ;
Να το επαναλάβω. Το ιατρείο στο νέο επιβατικό σταθμό στο λιμάνι γιατί δεν λειτουργεί;

ΚΑΛΑ ΝΕΑ
Μαθαίνω ότι η απόφαση για τα πλωτά πάρκινγκ στο λιμάνι έχει ληφθεί και το θέμα βρίσκεται σε καλό δρόμο.
Τώρα βέβαια, κάποιους θα τους πιάσει η ευαισθησία τους και θα αρχίζουν να φωνάζουν, αλλά ποιος τους ακούει. Άστους να φωνάζουν.

ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΝ ΤΑ ΑΛΛΟΘΙ
Επιτέλους έχουμε κουραστεί να ακούμε ...άλλοθι, για την πορεία του κερκυραϊκού τουρισμού. Έχουμε κουραστεί να ακούμε την <<καραμέλα>>, για ελλιπείς υποδομές. Όντως, δεν μπορούμε να καυχόμαστε για το επίπεδο των υποδομών μας αλλά δεν ευθύνονται μόνο οι υποδομές για την πτωτική πορεία του τουρισμού μας. Φταίνε πρωτίστως οι υπηρεσίες, οι κατεστημένες συμπεριφορές, οι ξενοδοχειακές υποδομές και πολλά, πολλά άλλα, μέχρι να φθάσουμε στις υποδομές.
Να πω κάτι, το οποίο βεβαίως μπορώ να αποδείξω και θα το κάνω στην τηλεόραση, για να σταματήσουν κάποιοι να ...μπουρδολογούν.
Η Βενετία δέχεται ετησίως, περίπου 20 εκατομμύρια τουρίστες, όσους θα δεχτεί η Κέρκυρα σε 20 με 25 χρόνια. Ε, λοιπόν η Βενετία, είναι πολύ πιο βρώμικος τουριστικός προορισμός από την Κέρκυρα, παρά ταύτα όμως δέχεται ετησίως 20 εκατομμύρια επισκεπτών.
Γι' αυτό σας λέω, ας σταματήσουμε να απαξιώνουμε τον τόπο μας, ας αρχίσουμε να αναδεικνύουμε τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, τα οποία είναι πλούσια και ας μάθουν επιτέλους κάποιοι να συνεννοούνται και να λειτουργούν ως ομάδα.
Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε την αρνητική εικόνα, διαφορετικά δεν υπάρχει ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: