Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ... "ΧΤΥΠΑ" ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΟΛΚΕ
Φίλος, επιρρεπής στην κακεντρέχεια, μόλις διάβασε την ανακοίνωση - καταπέλτη του Γιώργου Καλούδη κατά του ΟΛΚΕ, μου είπε ότι <<μόλις ανέβει στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ, βλέπω τον Γιώργο να αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος στον ΟΛΚΕ>>.
Να μην μπορεί να ησυχάσει ο άνθρωπος, από τους φαρμακόγλωσσους.

ΒΡΕΧΕΙ,ΕΙ,ΕΙ,ΕΙ,ΕΙ,ΕΙ,ΕΙ
Όσοι περνούν το πρωί κάτω από το κτίριο που στεγάζεται το τμήμα τάξης της Αστυνομίας, θα πρέπει να έχουν μαζί τους και ομπρέλα ή αδιάβροχο, εξ αιτίας των νερών που τρέχουν από τα κλιματιστικά.
Αμάν ρε παιδιά, έλεος.

ΠΑΤΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
Σταθερά ουραγοί είναι οι κερκυραίοι στις εισαγωγές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Τώρα μην μου πείτε ότι φταίει μόνο η άθλια σχολική υποδομή. Προφανώς υπάρχει πρόβλημα με την σχολική στέγη αλλά δεν μπορεί να αποδοθεί η κακή απόδοση των κερκυραίων μαθητών μόνο σε αυτόν τον παράγοντα.
Προφανέστατα είναι πολυπαραγοντικό το πρόβλημα της γνώσης στο νομό μας και οι ευθύνες επιμερίζονται σε πολλούς.
Και όταν λέω σε πολλούς εννοώ και στους μαθητές, και στους δασκάλους και στους καθηγητές αλλά και στους γονείς και στην ίδια την κοινωνία.
Έχουμε πρόβλημα κύριοι, αν δεν το καταλάβατε. Το οποίο βέβαια πρόβλημα έρχεται από το παρελθόν, δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Αλλά σήμερα, όμως δεν κάνουμε τίποτα να το αντιμετωπίσουμε, όπως δεν κάναμε τόσα χρόνια, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διαιωνίζεται.

ΓΑΪΔΟΥΡΙΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
Επιμένω, ότι <<τα μέτρα δεν μπορούν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στην κυκλοφορία>> από την στιγμή που εμείς είμαστε..... <<περίεργοι>>.
Σας περιέγραψα παλαιότερα πως ένα τύπος, προσπαθούσε να βγάλει στην πλατεία τους κώνους, για να παρκάρει. Ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε τον χαμό στην Μητροπολίτου Μεθοδίου από τα διπλοπαρκαρίσματα.
Δεν μπορώ να το καταλάβω; Θα πρέπει συνεχώς να βρίσκεται ο Δήμαρχος, πίσω από το κάθε αυτοκίνητο και τον κάθε οδηγό; Βεβαίως, θα συμφωνήσω μαζί σας, ότι λείπουν οι χώροι στάθμευσης. Οι περιφερειακοί και οι υπόγειοι. Όπως λείπουν και τα κίνητρα για να αφήνουμε τα αυτοκίνητα μας στο σπίτι και να χρησιμοποιούμε τις αστικές συγκοινωνίες. Όπως λείπουν και οι ποδηλατόδρομοι. Να το ξαναπώ; Το ποδήλατο, είναι μια λύση. Αλλά και η έλλειψη παιδείας είναι η αιτία για το απόλυτο χάος που επικρατεί. Επειδή κάποιοι είναι δύσκολο πλέον να αποκτήσουν παιδεία, ας κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια, να αλλάξουμε λίγο τις συνήθειες μας και την συμπεριφορά μας την ....γαϊδουρινή.
Θα είναι για το καλό όλων μας.

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ
Πριν από κάποια χρόνια, είχε δημιουργηθεί θόρυβος με την εμπλοκή κάποιων παιδιών μας στο <<κόσμο των ναρκωτικών>>, και τότε είχαμε δηλώσει όλοι την έκπληξη μας και είχαμε εκφράσει την απορία μας.
Φάνηκε τότε ότι κάτι κινείται, αλλά ήταν προσωρινό.
Δείξαμε όλοι την ευαισθησία μας, με την πραγματοποίηση πολλών συνεδριάσεων νομαρχιακών και δημοτικών συμβουλίων. Υπήρξε όντως μια κινητικότητα, για ένα μικρό χρονικό διάστημα και αμέσως μετά....λήθη.
Και.....σιέστα.
Το πρόβλημα γρήγορα ξεχάστηκε και πλέον κανένας αρμόδιος ή αναρμόδιος, δεν ενδιαφέρεται γι' αυτό. Θα ενδιαφερθούμε και πάλι, ως κοινωνία, αν, μακριά από εμάς βέβαια, προκύψουν και πάλι ανάλογα περιστατικά. Κάτι που απευχόμαστε, αλλά με τις ευχές δεν λύνεις προβλήματα..
Αλήθεια κανείς από τους αρμόδιους δεν γνωρίζει ή δεν έχει ακούσει ότι η Κέρκυρα έχει τιγκάρει στο ναρκωτικό; Αυτό το πρόβλημα δεν είναι μείζονος σημασίας; Ή είναι μεγαλύτερο πρόβλημα οι λακκούβες; Γιατί λοιπόν δεν ασχολείται κανείς; Αλλά να ασχοληθεί σοβαρά και όχι για το θεαθήναι.

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ
Μαθαίνω από ασφαλή πηγή, ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η ΔΕΠΑΝΟΜ κινούνται με έντονους ρυθμούς προωθώντας τις διαδικασίες για την εξεύρεση και αγορά οικοπέδου για την ανέγερση νέων φυλακών. Επιμένω ότι είναι, όντως αξιόλογη η πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Θέμιδος Κατασκευαστικής να ανακαινίσουν το θέμα των νέων φυλακών.
Ο λόφος των Φυλακών, δηλαδή το <<δασάκι>>, όπως το λέμε εμείς οι κερκυραίοι, έχει πρωτίστως λειτουργική σημασία για την πόλη. Αναφέρω διεξοδικά τους λόγους. Α) Μεταφέρονται οι φυλακές εκτός πόλεως και επιτέλους μπορεί το <<κάτεργο>> να γίνει Μουσείο ιστορικής μνήμης. Ο χώρος αυτός βέβαια, μπορεί να αξιοποιηθεί για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων και εικαστικών εκθέσεων. Β) Τα σχολεία επιτέλους λειτουργούν χωρίς το <<βάρος>> των φυλακών. Γ) Αναπλάθεται όλος ο λόφος και η πόλη αποκτά ένα πάρκο στο οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει κυλικείο, λέω τώρα εγώ η πεινάλας. Δ) Ακριβώς κάτω από την δεξαμενή, προς την πλευρά της Μαρασλής, υπάρχει αμφιθεατρικός χώρος για την δημιουργία υπαίθριου θεάτρου. Γιατί, αν είχαμε ένα ακόμα θεατράκι, για θερινή λειτουργία στο κέντρο της πόλης, θα μας κακόπεφτε; Ε) Επειδή είναι <<κούφιος>> όλος ο λόφος, θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ένας και δύο ίσως, υπόγειοι χώροι στάθμευσης. ΣΤ) Εξασφαλίζεται βέβαια η λειτουργία του Εφετείου και απαλείφεται ο κίνδυνος να φύγει αυτή η δομή, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον δικηγορικό κόσμο του νομού μας. Βέβαια παραμένουν όλα τα οικονομικά οφέλη από την λειτουργία των Φυλακών. Γι' αυτούς και γι' άλλους πολλούς λόγους, έπρεπε ήδη να είχαν απομακρυνθεί οι φυλακές από χρόνια. Αλλά, κάλλιο αργά παρά ποτέ.

ΑΠΟ ΚΑΚΗ ΦΥΛΑΞΗ
Αλήθεια, μια και η συζήτηση για το Λιμάνι βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα, τα πλωτά πάρκινγκ τι έγιναν ρε παιδιά; Χάθηκαν στο δρόμο ή βούλιαξαν; Κάποιοι ενδεχομένως να τα ξέχασαν αλλά η μνήμη μου δεν με προδίδει. Δεν μπαίνω στη διαδικασία, του ποιος φταίει ή δεν φταίει.
Απλά στέκομαι στο γεγονός ότι τα πλωτά πάρκινγκ είχαν ανακοινωθεί, κατά την γνώμη μου θα έδιναν κάποιες λύσεις στην έλλειψη των χώρων στάθμευσης και τελικά μείναμε στα λόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: