Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Ευχολόγια από Βόσδου χωρίς αυτοκριτική για τις ψεύτικες υποσχέσεις των υπουργών για την Κέρκυρα

Την πτώση της φετινής τουριστικής σαιζόν η οποία πλέον επαναβεβαιώθηκε και από τα επίσημα στοιχεία του αεροδρόμιου Ιωάννης Καποδίστριας αλλά και από τις δηλώσεις των αρμόδιων φορέων σχολίασε ο ΓΓ της ΠΙΝ Σωτήρης Βόσδου.
Ο κ. Βόσδου κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ξεκαθάρισε ότι η επόμενη χρονιά θα είναι δύσκολη προσθέτοντας παράλληλα τους παράγοντες οι οποίοι οδηγούν σε πτώση όλο τον κόσμο.
Όπως είπε "η οικονομική κρίση η οποία είναι εμφανέστατη στη Βρετανία και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Κρίση η οποία στη χώρα μας δε θα είναι τόσο εμφανής όσο σε άλλες χώρες. Η επόμενη χρονιά σε ότι αφορά τον τουρισμό στη χώρα μας, εκτιμούμε ότι δε θα είναι εύκολη χρονιά. Και πάνω σ' αυτό θα πρέπει να αντιπαραθέσουμε κάτι.
Θα πρέπει να αντιπαραθέσουμε την ποιότητα. Να εκτιμήσουν εμάς και όχι κάποιους άλλους προορισμούς. Πρέπει παράλληλα, πέρα από τις παραδοσιακές μεθόδους προώθησης του προϊόντος μας, να χρησιμοποιήσουμε και το σύγχρονο μάρκετινγκ και την πληροφόρηση. Πάνω σ΄ αυτό, κάνει προσπάθειες το Υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης. Πάντως, μία πτώση του τουρισμού στα νησιά μας και αναφέρομε στο νησί της Κέρκυρας, πρέπει να εκτιμήσουμε από πού προέρχεται ο τουρισμός αυτού του τόπου και πια είναι η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του τόπου μας.
Πρέπει να διασφαλίσουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίας και πως θα μπορέσουμε αυτές τις υπηρεσίες να τις κάνουμε ακόμα υψηλότερες. Και για να αντέξουμε στον ανταγωνισμό. Πρέπει να προσφέρουμε εκείνες τις υπηρεσίες ποιότητας που ζητά ο τουρίστας, σε συνδυασμό πάντοτε και με τη φύση".
Σε ερώτηση για το ποια είναι η ποιότητα που προσφέρει αυτήν την στιγμή η Κέρκυρα ως προορισμός, με δεδομένο ότι στερείται τα πιο βασικά, όπως στον τομέα της υγείας, του οδικού δικτύου, του νερού, αλλά και τις επικοινωνίες της, ο Γ.Γ. της ΠΙΝ απάντησε ότι "υπάρχουν αρκετές δυνατότητες βελτίωσης και πάνω σ' αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε. Ήδη τα κονδύλια του Γ' ΚΠΣ αλλά και του ΕΣΠΑ έχουν ως βασικό στόχο να καταστούν τα Ιόνια Νησιά ένας προορισμός βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Και πάνω σ' αυτήν την προοπτική κινούμαστε.
Δίνονται κονδύλια για το περιβάλλον, τους οδικούς άξονες, τις αποχετεύσεις, τις υδρεύσεις και όλες τις υποδομές οι οποίες θα καταστήσουν ακόμα πιο ελκυστικό αυτόν εδώ τον τόπο.
Βασικός όμως παράγοντας είναι και το ανθρώπινο δυναμικό και πάνω σ' αυτόν εδώ τον τομέα, μπορούμε να επενδύσουμε περισσότερο και αυτό κάνουμε. Μέσω προγραμμάτων κατάρτισης ή ανάδειξης νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών για να δοθεί έτσι η ευκαιρία της απελευθέρωσης του επιχειρηματικού αισθήματος. Παράλληλα, σε ότι αφορά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, έχω δηλώσει ξανά πως από πλευράς ΟΤΑ, υπάρχει πολύ χαμηλή απορροφητικότητα, όπως για παράδειγμα από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ. Παροτρύνουμε τους Δήμους να αξιοποιήσουν αυτά τα χρήματα συμβάλλοντας στη βελτίωση των συνθηκών στις περιοχές τους και κατ' επέκταση στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Παράλληλα και οι επιχειρηματίες και οι επιχειρήσεις στη Κέρκυρα, επίσης δεν υπάρχει η αναμενόμενη ανταπόκριση. Υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια από επιχειρησιακά προγράμματα τα οποία δίνουν το δικαίωμα της επιλογής στους επιχειρηματίες, για το τι χρηματοδοτικό πρόγραμμα απευθύνεται στη δική τους δραστηριότητα, χωρίς όμως να υπάρχει η αναμενόμενη ανταπόκριση.
Είναι σαφές ότι τα κονδύλια αυτά διατίθενται για να υπάρξει ανάπτυξη των συνθηκών μας".
ΡΕΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: