Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ... "ΧΤΥΠΑ" ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Σας τα έλεγα και εχθές για την αναγκαιότητα αναβάθμισης της πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας. Αν δεν ξεπεραστεί αυτό το βασικό πρόβλημα, μην περιμένουμε αναστροφή του αρνητικού κλίματος στον τουρισμό μας.
Όπως σας έγραφα, "κλέβοντας" το επιχείρημα ενός οδηγού ταξί της Θεσσαλονίκης, φίλου του νησιού μας, "δεν είναι δυνατόν να θέλεις 3,5 ώρες από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Ηγουμενίτσα και να χρειάζεσαι 2 ώρες για να περάσεις στο νησί".
Προτείνω λοιπόν, άμεσα, να αναλάβει ο Νομάρχης ή ο Δήμαρχος την πρωτοβουλία και να καλέσει σε ευρεία σύσκεψη όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς, δηλαδή Δημάρχους, Βουλευτές, Περιφερειάρχη και τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς και να αποφασίσουν πως θα υπερκερασθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα για τον τουρισμό και την οικονομία του νησιού μας. Και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα. Αμέσως μετά την έκθεση του Λονδίνου. Όσο το γρηγορότερο, τόσο το καλύτερο.
Προηγουμένως ας "ξεκοκαλίσουν" τον Ν2932 γιατί θεωρώ ότι αποτελεί "βοήθημα" στο ξεπέρασμα του...σκοπέλου. Και μετά να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση.
Ο Ν 2932 στο δεύτερο άρθρο του αναφέρει χαρακτηριστικά ότι 'είναι ευθύνη της αυτοδιοίκησης οι αναβαθμισμένες θαλάσσιες υπηρεσίες". Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να τονισθεί με έμφαση στο Υπουργείο Ναυτιλίας ότι οι "παντόφλες" δεν είναι αναβάθμιση αλλά υποβάθμιση. Αν όντως θέλουμε ποιοτικό τουρισμό, πρέπει να παρέχουμε στους επισκέπτες μας και ποιοτικές υπηρεσίες.

ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
Η εσωστρέφεια συνεχίζεται στο τοπικό ΠΑΣΟΚ. Έρχεται σήμερα στην Κέρκυρα ο Κώστας Σκανδαλίδης και τα τοπικά στελέχη έχουν χωρισθεί σε ...στρατόπεδα.
Από την μια η Νομαρχιακή Επιτροπή η οποία προανήγγειλε και την έλευση του πρώην Υπουργού και από την άλλη η Τοπική Οργάνωση Αχιλλείων δια του Γραμματέα της Σπύρου Πουλή ο οποίος σε δηλώσεις του "έκραξε" την Νομαρχιακή γι' αυτή την προαναγγελία.
Ο κύριος Πουλής ισχυρίζεται ότι ο Κώστας Σκανδαλίδης έρχεται στην Κέρκυρα μετά από πρόσκληση της Τ.Ο του Δήμου Αχιλλείων και όχι της Ν.Ε.
Καταλαβαίνετε τώρα. Ας μπορέσουν πρώτα να διαχειριστούν τα του οίκου τους και μετά να ζητήσουν να κυβερνήσουν την χώρα.
Γι' αυτό κοιμάται, ακόμα και τώρα που τα έχει κάνει μπάχαλο ο Καραμανλής. Να είναι καλά ο καλύτερός του "σύμμαχος", δηλαδή ο Γιωργάκης και το διαλυμένο του ΠΑΣΟΚ.

ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Είχε απόλυτο δίκιο ο συχωρεμένος ο Τσαρούχης ο οποίος είχε πει ότι στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις.
Είσαι υδραυλικός ή ηλεκτρολόγος; για παράδειγμα, μπορείς ένα ωραίο πρωί να δηλώσεις ότι είσαι δημοσιογράφος. Και ας μην έχεις τελειώσεις ούτε το Γυμνάσιο; Σημασία έχει τι δηλώνεις.
Δείτε δίπλα σας, πόσοι και πόσοι, που δεν έχουν τελειώσει το Γυμνάσιο ή το Λύκειο ή το έχουν τελειώσει μετά χιλίων βασάνων, βγαίνουν και κοκορεύονται ότι είναι... δημοσιογράφοι. Ποιος τους ελέγχει; Κανείς. Ποιος τους λέει "που πα ρε Καραμήτροοοοο;". Καλά πολλοί τους το λένε, αλλά όχι μπροστά τους. Ακόμα και φίλοι τους. Τους το λένε από "πίσω" και με τρόπο.
Ναι αλλά αυτό το παραμύθι κάποτε πρέπει να τελειώσει..

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Τα έχουμε πει, τα έχουμε γράψει και τα έχουμε ξαναπεί, αλλά φοβάμαι, ότι αυτοί που πρέπει να μας ακούσουν, δεν μας ακούνε. Την εποχή που παρατηρείται έξαρση στη χρήση ναρκωτικών ουσιών, την εποχή που παρατηρείται η μείωση της ηλικίας των χρηστών, αυτή την εποχή η πολιτεία, μεθοδεύει (;) το κλείσιμο των Μονάδων Πρόληψης κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών.
Μια από τις Μονάδες, που είναι υποψήφια για να κλείσει, είναι το κέντρο πρόληψης "Νίκος Μώρος". Δεν θα αναφερθώ στην προσφορά του, απλά θα επισημάνω την ανάγκη να μην κλείσει, τώρα που παρατηρείται έξαρση στο πρόβλημα, σε τοπικό επίπεδο. Διαβάστε τα δελτία τύπου της Αστυνομίας με τις καθημερινές συλλήψεις νέων ανθρώπων για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Θα καταλάβετε, γιατί δεν πρέπει να κλείσει η Μονάδα "Νίκος Μώρος".
Θα καταλάβετε επίσης, γιατί είναι ύψιστη αναγκαιότητα, να βρισκόμαστε όλοι σε επιφυλακή. Ως κοινωνία.

ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ;
Ακούσατε τι είπε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης; Τι είπε; Ότι θα πρέπει να στραφούμε στον θαλάσσιο τουρισμό; Πόσα χρόνια το φωνάζω αυτό; Γιατί δεν με ακούει κανείς;
Αυτή, είναι στρατηγική επιλογή, με στόχευση στην "τροποποίηση" της τουριστικής ταυτότητας του προορισμού μας, η οποία επιλογή, θα μας οδηγήσει στην αναβάθμιση του προϊόντος μας και ουσιαστικά θα αποτελέσει την "απάντηση" στο φαινόμενο του all inclusive.
Έπρεπε να πει ο Υπουργός το αυτονόητο για να το καταλάβουμε; Τι έκανε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ο ΚΕΟΤ επ΄ αυτού; ΤΙΠΟΤΑ. Και η σημερινή Ν.Α και η χθεσινή, εννοείται. Και η προχθεσινή.
Η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, μπορεί κάλλιστα να συνδυασθεί με την αναβάθμιση και της ενδοχώρας.
Γιατί τόσα χρόνια δεν έχει γίνει το Δίκτυο, το οποίο θα αποτελέσει το "όχημα" για τον κερκυραϊκό τουρισμό, για να φθάσει επιτέλους στο Ελ Ντοράντο του; Γιατί;

"ΔΙΑΦΩΝΩ"

Διαφωνώ κάθετα, όπως λένε, με έναν στενό μου φίλο και συνεργάτη ο οποίος έλεγε προχθές στην τηλεόραση ότι "φταίμε εμείς που δεν είμαστε ικανοί να βρούμε και να αγοράσουμε ένα οικόπεδο για την ανέγερση νέων φυλακών από το 1997 και με εξασφαλισμένη την πίστωση". Δεν "φταίμε εμείς", αλλά "κάποιοι" συγκεκριμένοι, οι οποίοι διακυβέρνησαν τον τόπο, διαχρονικά από το 1997 μέχρι σήμερα και διαθέτουν ονοματεπώνυμο. "Αυτοί" φταίνε, που ενώ είχαν την πίστωση εξασφαλισμένη, δεν στάθηκαν ικανοί να βρουν και να αγοράσουν το οικόπεδο για τις νέες φυλακές. Και ευθύνονται βεβαίως και αυτοί που τους διαδέχτηκαν, οι οποίοι "κατόρθωσαν" να χάσουν την εξασφαλισμένη πίστωση, με αποτέλεσμα η Κέρκυρα να βρεθεί και πάλι στο ΜΗΔΕΝ. Εγώ τι φταίω. Αυτός ο φίλος μου, τι φταίει; Εκτός και αν του ανέθεσαν να βρει αυτός το οικόπεδο και δεν το βρήκε; Οπότε, καλό θα είναι, να μιλάμε συγκεκριμένα για το ποιος έχει τις πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση των νέων φυλακών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: