Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Συνεχίζονται οι εξορμήσεις στην κερκυραϊκή φύση


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος άρχισαν οι εξορμήσεις του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος στην "άγνωστη" Κέρκυρα και στις φυσικές ομορφιές του νομού. Σκοπός των επισκέψεων είναι η γνωριμία με τα Κερκυραϊκά οικοσυστήματα, η επί τόπου διαπίστωση των κινδύνων υποβάθμισής τους και ο προβληματισμός για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν.
Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δύο εξορμήσεις στην περιοχή της νοτίου Κερκύρας. Η πρώτη έγινε στην λιμνοθάλασσα Κορισσίων που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του νησιού και αποτελεί μία από τις πέντε περιοχές natura του νομού. Η δεύτερη εξόρμηση έγινε στην περιοχή του Αρκουδίλα η οποία μαζί με τον ομώνυμο λόφο και την παράκτια ζώνη του είναι μία από τις ομορφότερες περιοχές του νησιού.
Και οι δύο επισκέψεις συνδυάστηκαν με πεζοπορία στην περιοχή, με ξενάγηση στην ιστορία του τόπου και των μνημείων του (π.χ. για τη μονή της Παναγίας του 16ου αιώνα, στον Αρκουδίλα) καθώς και με πληροφορίες για την χλωρίδα και πανίδα των οικοσυστημάτων (π.χ. για το κεδροδάσος στην Κορισσίων).
Θα πρέπει να τονιστεί ότι στις Κυριακάτικες εξορμήσεις του Συλλόγου, εκτός των μελών και των φίλων του υπάρχουν και αρκετοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες που συμμετέχουν για πρώτη φορά. Για τον λόγο αυτόν γίνεται προσπάθεια να συνδυαστεί η γνωριμία των φυσικών τοπίων και η προστασία των οικοσυστημάτων με την ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και συντροφικότητας μεταξύ των μελών όλης της ομάδας.
Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας θα συνεχίσει τις 15νθήμερες εξορμήσεις του στην Κερκυραϊκή ύπαιθρο καθ΄ όλη την διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης. Όσοι επιθυμούν να πληροφορηθούν τις ημερομηνίες και τους τόπους επίσκεψης προκειμένου να συμμετέχουν στις πεζοπορίες, μπορούν να ενημερωθούν από τα γραφεία του Συλλόγου (Ιωάννη Θεοτόκη 104, τηλ. 26610-80552, στην ΟΙΚΟΖΩΗ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: