Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Αόριστες υποσχέσεις Σπηλιωτόπουλου

Ρητή δέσμευση για στενή συνεργασία και συντονισμό ενεργειών με τους τουριστικούς φορείς καθώς και για έντονη κινητοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης με στόχο, την πλήρη υποστήριξη του Ελληνικού Τουρισμού κατά τη διάρκεια της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης και την επίλυση των χρόνιων ζητημάτων που τον απασχολούν, ανέλαβε ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος ενώπιον του Ξενοδοχειακού Κλάδου.
Συμμετέχοντας στο Συμβούλιο Προέδρων Ξενοδοχειακών Ενώσεων που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), την Παρασκευή 31-10-2008 στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Philoxenia 2008 στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Σπηλιωτόπουλος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που υλοποιεί ή προγραμματίζει το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης προκειμένου, να αντιμετωπιστούν οι πιθανές αρνητικές επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης στον Ελληνικό Τουρισμό, να ενισχυθούν έμπρακτα οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις από την Πολιτεία και να θωρακισθεί θεσμικά και ουσιαστικά ο τομέας.
Ως ζήτημα πρωταρχικής σημασίας για το προσεχές διάστημα, αναδείχθηκε η ανάγκη τόνωσης του ενδιαφέροντος σε επίπεδο ζήτησης για την Ελλάδα με στόχο να δημιουργηθεί μία ικανοποιητική ροή προκρατήσεων στις βασικές αγορές προέλευσης τουριστών, εξέλιξη που θα αποτρέψει τους τουριστικούς οργανισμούς (Tour Operators) από το να προχωρήσουν σε περικοπές αεροπορικών θέσεων και πακέτων ταξιδιών για τους ελληνικούς προορισμούς για την επόμενη τουριστική περίοδο.
Προς την κατεύθυνση αυτή, το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης έχει ξεκινήσει ευρύ γύρο επαφών με τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων τουριστικών οργανισμών με συγκεκριμένες προτάσεις και κίνητρα συνεργασίας, ενώ οι Ξενοδόχοι από την πλευρά τους, εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε ειδικές προσφορές για το αμέσως προσεχές διάστημα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: