Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ... "ΧΤΥΠΑ" ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΓΕΝΙΚΕ
Δυστυχώς ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων δεν έχει καταλάβει το θέμα του νέου Νοσοκομείου.
Ο κύριος Γενικός, απαντώντας ουσιαστικά στις δηλώσεις του βουλευτή του Κ.Κ.Ε του Μπάμπη Χαραλάμπους, ισχυρίστηκε ότι το νέο Νοσοκομείο θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου, δηλαδή στο τέλος του 2008.
Στο τέλος του χρόνου, δεν θα έχει ολοκληρωθεί, όπως και ο ίδιος ομολογεί, αλλά θα "φάμε" και δύο τρεις μήνες τουλάχιστον, από το 2009.
Όταν λέει ο κύριος Γενικός ότι θα "έχει ολοκληρωθεί" θα πρέπει να μας εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί. Θα έχει ολοκληρωθεί μόνο το κτίριο και θα έχει τοποθετηθεί ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός. Μέχρι εκεί, γιατί από εκεί και πέρα, έχουμε και λέμε. Ο ιατρομηχανολογικός εξοπλισμός δεν θα έχει παραληφθεί και προφανέστατα δεν θα έχει τοποθετηθεί. Ο κόμβος, αν και ο ίδιος απαντώντας στην στήλη εδώ και αρκετό καιρό είχε δεσμευθεί ότι θα ήταν έτοιμος μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2008, δεν θα είναι έτοιμος. Το ελικοδρόμιο, δεν θα κατασκευαστεί. Η Ψυχιατρική κλινική, δεν θα έχει κατασκευαστεί όπως προβλέπεται και δεν γνωρίζουμε πότε θα κατασκευασθεί και θα λειτουργήσει, αν και έχει ήδη κλείσει από το 2007 το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο. Το νέο Νοσοκομείο θα διαθέτει μόνο 300 θέσεις πάρκινγκ!!!!! Οι οποίες βέβαια δεν επαρκούν ούτε για την πρωινή βάρδια των εργαζομένων στο Νοσοκομείο. Και το κυριότερο; Δεν θα έχει προσληφθεί το απαιτούμενο προσωπικό για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου, όπως προβλέπεται από τον νέο οργανισμό.
Οπότε κύριε Γενικέ, τι θα είναι έτοιμο στο τέλος του χρόνου; Ένα "κουτσουρεμένο" νέο Νοσοκομείο.
Να το ξαναπώ για να το εμπεδώσουμε όλοι μας. Το ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ δεν είναι το πότε θα τελειώσει το Νοσοκομείο, αλλά ΌΤΑΝ και ΟΠΟΤΕ τελειώσει να ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
Και για να ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ κύριε Γενικέ, θα πρέπει πρωτίστως να φροντίσετε για την πρόσληψη του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, η οποία θα πρέπει να γίνει με το κριτήριο της εντοπιότητας, που είναι επίτευγμα του βουλευτή της Ν.Δ του Νίκου Δένδια.
Θα πρέπει κύριε Γενικέ να προχωρήσετε τάχιστα την κατασκευή του κόμβου που είναι δική σας αρμοδιότητα ή ότι άλλο προβλέπεται τέλος πάντων.
Θα πρέπει κύριε Γενικέ τάχιστα επίσης να προχωρήσει η κατασκευή και η λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής.
Και βεβαίως θα πρέπει να βρείτε λύση στο πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης. Αν δεν λυθεί αυτό το πρόβλημα, φοβάμαι ότι στην περιοχή θα δημιουργηθεί οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα. Δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι τις συνέπειες καθότι από το νέο Νοσοκομείο περνά δρόμος ταχείας κυκλοφορίας.
Αφήνω για τελευταίο το θέμα του ελικοδρομίου με μια ερώτηση προς εσάς κύριε Γενικέ. Γιατί το Νοσοκομείο της Ρόδου διαθέτει ελικοδρόμιο και της Κέρκυρας ΟΧΙ;
Μπορείτε κύριε Γενικέ να απαντήσετε προς τους Κερκυραίους αυτό το ερώτημα;
Τι να το κάνω κύριε Γενικέ ένα τέτοιο Νοσοκομείο; Ευχαριστώ δεν θα πάρω.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ;
Α, γεια σας, να έρθουμε στον λαλίστατο Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ τον φίλο μου τον Μάκη τον Μπούκα.
Μάκη μου, άκουσες την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις Φυλακές; Άκουσες τι είπε; Είπε ότι είναι ανάγκη η κατασκευή νέων Φυλακών.
Μπορεί Μάκη μου, να απολογηθεί το ΠΑΣΟΚ της Κέρκυρας, γιατί έχασε την μεγάλη ευκαιρία από το 1997 μέχρι το 2006, να βρει οικόπεδο και να κατασκευασθούν οι νέες Φυλακές; Τα στελέχη σας Μάκη χειρίστηκαν αυτή την υπόθεση.
Α, και που είσαι. Μην μου πεις ως δικαιολογία ότι η Νέα Δημοκρατία "απέσυρε" τον κωδικό για την αγορά του οικοπέδου.
Το ερώτημα είναι συγκεκριμένο. Γιατί τον Αύγουστο του 2003 ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης ο κύριος Φ. Πετσάλνικος ακύρωσε την αγορά του οικοπέδου, την ημέρα που θα υπογραφόταν τα συμβόλαια στον Συμβολαιογράφο;
Και δεύτερο ερώτημα. Γιατί από το 2003 μέχρι το 2006 οπότε και "χάθηκε" ο κωδικός δεν βρέθηκε οικόπεδο;
Το ΠΑΣΟΚ απολογείται στον Κερκυραϊκό λαό. Σας ακούμε.

ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΛΙΝΤΟΒΟΗΣ
Η αλήθεια είναι ότι, όταν πριν από δέκα μέρες περίπου βγήκε ο Λευτέρης ο Λιντοβόης και ζήτησε το πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων για να μπορέσουν έτσι να "ζήσουν" οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κυρίως τα νοικοκυριά, άκουσα αυτές τις δηλώσεις με κάποια δυσπιστία.
Τελικά δικαιώθηκε αφού το πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων ζήτησε τόσο ο Α. Βγενόπουλος αλλά και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου.
Η απόλυτη δικαίωση θα έρθει αν υιοθετήσει τις προτάσεις και ο Υπουργός Οικονομίας.

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Η τουριστική περίοδος έχει κλείσει εδώ και μια εβδομάδα αλλά αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακο θα βρίσκονται στην Κέρκυρα 300 άτομα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας και καμία 200 άτομα για τους αγώνες 4Χ4 στους Γαρδελάδες.
Δεν θα κουραστώ να το λέω ότι μόνο αν αναπτύξουμε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, μόνο τότε μπορούμε να ανατρέψουμε το αρνητικό κλίμα στον τουρισμό μας. Και ευτυχώς έχουμε τις δυνατότητες να αναπτύξουμε πολλές μορφές τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: