Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ: ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η λαϊκή αγορά σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Μάμαλο.
Ο κ. Μάμαλος ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση από τα ρολά και τα ηλεκτρολογικά. Απομένουν τα πλακάκια τοίχου και δαπέδου και η διάστρωση του εξωτερικού χώρου.
"Έχουμε υποβάλλει από τον Ιούλιο ότι μας ζήτησε η αρχαιολογία για να δούμε τι θα γίνει με το εύρημα, αλλά ακόμα ο φάκελος δεν έχει φτάσει στο ΚΑΣ. Αυτό μας δημιουργεί πρόβλημα στην σύνδεση της αποχέτευσης. Πιστεύουμε ότι στις προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσει η τελευταία φάση. Όλα εξαρτώνται από την ταχύτητα με την οποία θα πάρουμε το συμπληρωματικό δάνειο. Τώρα βρισκόμαστε στη φάση που πρέπει να κάνουμε τον απολογισμό του 2006 και 2007. Ετοιμάζονται τα ταμεία για να τα υποβάλουμε στο Ταμείο Παρακαταθηκών έτσι ώστε να εγκριθεί το συμπληρωματικό δάνειο ύψους 850.000 ευρώ" κατεληξε ο κ. Μάμαλος.
Εν αναμονή
ξανά της ΠΙΝ
Ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στο θέμα της παράκαμψης αεροδρόμιου τονίζοντας ότι ο δήμος περιμένει ακόμα από την ΠΙΝ την έγκριση για την συμβασιοποιήση του έργου.
Παράλληλα ανακοινώσε και τον ανάδοχο του έργου που είναι η εταιρεία ΔΟΜΟΚΑΤ προσθέτοντας ότι "μόλις εγκριθεί η συμβασιοποίηση αμέσως θα ξεκινήσει το έργο".
Όπως τόνισε "Τα χρήματα στους δικαιούχους έχουν κατατεθεί στους δικαιούχους στο Ταμείο εκτός από οικογένεια Βεντούρα που έλαβε ένα μεγάλο ποσό από το ταμείο του δήμου για το υπόλοιπο έχει γίνει συμφωνητικό με την οικογένεια Βεντούρα και θα τα πάρουν τον Μάιο του 2009. Αυτό είναι επωφελεία του δήμου. Δεν υπάρχει θέμα κυριότητας του χώρου. Όπως λένε οι νομικοί σύμβουλοι είμαστε οι κάτοχοι της γής για να γίνει η παράκαμψη. Η παράκαμψη είναι ένα έργο άκρως απαραίτητο διότι η εικόνα να ανάβουν φανάρια για να περάσουν τα αυτοκίνητα για να απογειωθούν στα αεροπλάνα ξεφτιλίζει την Κέρκυρα. Κάναμε αγώνα δρόμου για να γίνει το έργο με κάθε νόμιμη διαδικασία. Από εκεί και πέρα αν κάποιος θέλει να σταματήσει το έργο να αναλάβει την πολιτική απόφαση αυτού".
ΡΕΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: