Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Υπουργείο Παιδείας: Πήγε δάσκαλος στους Παξούς

Λυμένο θεωρεί η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας το πρόβλημα με την έλλειψη εκπαιδευτικού στο Δημοτικό Σχολείο των Παξών, σύμφωνα με απάντηση που έδωσε ο αρμόδιος Υφυπουργός Ανδρέας Λουκουρέντζος σε ερώτηση που κατατέθηκε από τον βουλευτή Κέρκυρας του ΚΚΕ Μπάμπη Χαραλάμπους.
Συγκεκριμένα, η απάντηση του Υπουργού έχει ως εξής:
“Απαντώντας στο ανωτέρω σχετικό έγγραφό σας και στο πρακτικό του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολικού Κέντρου Παξών Ν. Κέρκυρας το οποίο κατέθεσαν ως αναφορά οι βουλευτές κ.κ. Χαραλάμπους Χαράλαμπος και Ιωάννης Πρωτούλης, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Η διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας ενημέρωσε την αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΕΠΘ ότι οι ανάγκες του συγκεκριμένου Σχολείου καλύφθηκαν από την Δ΄ φάση αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Συγκεκριμένα, έχει ήδη σταλεί εκπαιδευτικός για να καλύψει τις ανάγκες του Σχολικού Κέντρου Παξών και ο οποίος παρουσιάστηκε στην Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Κέρκυρας, την Παρασκευή 3/10/2008 και ανέλαβε υπηρεσία στο Σχολικό Κέντρο Παξών την Δευτέρα 6/10/2008.
Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι όσον αφορά το τμήμα του ολοήμερου σχολείου, παρότι υπάρχει διαθέσιμος εκπαιδευτικός, η Δ/νση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του Σχολείου ότι έχει εκλείψει η ανάγκη λειτουργίας του, λόγω έλλειψης ενδιαφερόμενων μαθητών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: