Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Πρόσκληση για διαχειριστική επάρκεια

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Συνεχίζοντας τις διαδικασίες ενεργοποίησης του ΕΣΠΑ η ενδιάμεση διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών προέβη στην πρόσκληση για επιβεβαίωση της διαχειριστικής επάρκειας, τύπου Α (δυνατότητα υλοποίησης έργων) και τύπου Β (δυνατότητα υλοποίησης προμηθειών υλικών και υπηρεσιών), όσον αφορά στους Δήμους στις επιχειρήσεις τους καθώς και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
Επίσης η ενδιάμεση διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών προέβη στην πρόσκληση για επιβεβαίωση της διαχειριστικής επάρκειας, τύπου Β (δυνατότητα υλοποίησης προμηθειών υλικών και υπηρεσιών), όσον αφορά στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.
Ήδη πιστοποιητικό διαχειριστικής επάρκειας τύπου Α (δυνατότητα υλοποίησης έργων) και τύπου Β (δυνατότητα υλοποίησης προμηθειών υλικών και υπηρεσιών) εκδόθηκε για τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών.
Αντίστοιχο πιστοποιητικό διαχειριστικής επάρκειας τύπου Α (δυνατότητα υλοποίησης έργων) εκδόθηκε και για τις υπηρεσίες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας -Ιθάκης.
Η χορήγηση του πιστοποιητικού διαχειριστικής επάρκειας στους φορείς αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης δράσεων από το ΕΣΠΑ.
Παράλληλα, γίνεται γνωστό ότι από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων δημοσιεύτηκε η πρόκληση που αφορά στην ένταξη μελετών ωρίμανσης και προετοιμασίας Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης από το ΥΠΟΙΟ των προτάσεων που βραβεύθηκαν στο πλαίσιο της Προκήρυξης Προτύπων Καινοτόμων Σχεδίων Ανάπτυξης, το Επιμελητήριο Κέρκυρας ως Δυνητικός Τελικός Δικαιούχος καλείται να υποβάλλει την πρότασή του με τίτλο "Μικροενεργείν" προϋπολογισμού 300.000 ευρώ στο ΠΕΠ Ιονίων Νήσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: