Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Ανεύθυνη η στάση των υπουργείων λέει η Α. Γκερέκου

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την από 3.11.2008 απάντηση του στις με αρ. 1162/10.10.2008, 1163/10.10.2008 και 1215/17.10.2008 αναφορές που κατέθεσε η βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου, σχετικά με την αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους δημοσίους υπαλλήλους, αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ασυνέπεια και την κοινωνικά ανάλγητη πολιτική της, εις βάρος των Ελλήνων Πολιτών.
Συγκεκριμένα, στο κείμενο της απάντησης του ο Υφυπουργός Υγείας αναφέρει τα ακόλουθα: "Απαντώντας στις με αρ. 1162/10.10.2008, 1163/10.10.2008 και 1215/17.10.2008 αναφορές που κατατέθηκαν στη βουλή, από τη βουλευτή κ. Α. Γκερέκου σχετικά με το ζήτημα της καθυστέρησης στην εξόφληση των καταθέσεων των Φαρμακοποιών Κέρκυρας, σας πληροφορούμε ότι η Διοίκηση του ΟΠΑΔ σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία και ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των φαρμακευτικών συλλόγων, καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να ξεπεράσει το πρόβλημα".
Ύστερα από την απάντηση του Υφυπουργού, η κυρία Γκερέκου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά αποδεικνύεται απόλυτα ασυνεπής απέναντι στις συμβατικές της υποχρεώσεις. Μια ασυνέπεια που ανάγκασε το Φαρμακευτικό Σύλλογο Κέρκυρας να διακόψει την χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους δικαιούχους δημοσίους υπαλλήλους και στις οικογένειές τους, εξαιτίας των συσσωρευμένων χρεών του δημοσίου, σε βάρος των μελών του.
Είναι φανερό πως με την πέρα ως πέρα ανεύθυνη και αόριστη απάντηση του, ο Υφυπουργός Υγείας κος Γεώργιος Ι. Παπαγεωργίου επιβεβαιώνει πως τα αρμόδια Υπουργεία αδιαφορούν για τις σοβαρές συνέπειες που προκαλούν στους δικαιούχους ασφαλισμένους, όπως επίσης και για τα οικονομικά αδιέξοδα στα οποία οδηγούν τους φαρμακοποιούς.
Και όλα τούτα, σε μια περίοδο όπου οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με μια από τις σοβαρότερες οικονομικές κρίσεις, ως απόρροια του άκρατου νεοφιλελευθερισμού. Μια αδιέξοδη και επικίνδυνη πολιτική που πιστά μα και αμήχανα πλέον, υπηρετεί η Κυβέρνηση της Ν.Δ. στην χώρα μας.
Μια Κυβέρνηση που όχι μόνο δεν λαμβάνει πρωτοβουλίες για να προστατεύσει τους πολίτες, αντιθέτως, με τις πολιτικές που εφαρμόζει προσθέτει νέα προβλήματα στην ήδη σκληρή καθημερινότητα των πολιτών.
Σε ότι μας αφορά, θα συνεχίσουμε να ασκούμε πιέσεις προς την Κυβέρνηση, μέχρις ότου αντιληφθεί τις ευθύνες της, δηλαδή να ανταποκριθεί στις συμβατικές της υποχρεώσεις και τελικά να πάψει να οδηγεί τους πολίτες σε αγώνες και απεργιακές κινητοποιήσεις ώστε να διεκδικήσουν τα κεκτημένα και αυτονόητα δικαιώματά τους."

Δεν υπάρχουν σχόλια: