Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ... "ΧΤΥΠΑ" ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΛΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ;
Εξεπλάγην πραγματικά ακούγοντας στην τηλεόραση τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων από το Λονδίνο, στο πλαίσιο των οποίων δηλώσεων, εξέφρασε την αισιοδοξία του, για την επόμενη τουριστική περίοδο!!!!
Τα ίδια μας τα έλεγα και πέρσι και πρόπερσι. Αλλά όταν ήρθε η μέρα που κάναμε "ταμείο", το "ταμείο" είναι όλο στο μείον. Φέτος -7%!!!!! Και επειδή έκανε και νύξη ο κύριος Γενικός για τον τζίρο, να τον καλέσω να κάνουμε μαζί μια βόλτα στην αγορά, γιατί ο τζίρος στα καταστήματα της πόλης, τα οποία ζουν από τον τουρισμό, φέτος είναι -60% και -70%!!!!!!!
Μήπως ο κύριος Γενικός αναφέρετε σε κάποιον άλλον τουριστικό προορισμό;
Και στον πάτο της γραφής, ας μας πει τι έχει κάνει αυτός και η ΕΤΙΝ για να νιώθουμε και εμείς αισιόδοξοι; Μπορεί να μας πει;

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΕΡΊΠΤΕΡΟ
Όπως μας λένε οι συνάδελφοι που βρίσκονται στο Λονδίνο, για μια ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια, συμμετέχουμε με το χειρότερο περίπτερο.
Θα μου πείτε, από το πόσο καλό ή κακό περίπτερο έχουμε στις διάφορες διεθνείς εκθέσεις, κρίνετε η πορεία του τουρισμού μας; Όχι βέβαια, αλλά η ποιότητα συμμετοχής μας στις εκθέσεις είναι ένας "δείκτης" του πως αντιμετωπίζουμε την υπόθεση του τουρισμού.
Να απαντήσω και σε αυτόκλητους συνηγόρους, οι οποίοι λένε ότι "σιγά δεν τρέχει τίποτα με τις εκθέσεις", αυτό σε ελεύθερη μετάφραση.
Δύο ερωτήματα, είμαι σίγουρος ότι είναι ρητορικά, γιατί δεν τους συμφέρει να μου απαντήσουν.
Ερώτημα πρώτον. Όλα τα κράτη και οι προορισμοί που συμμετέχουν στις διάφορες τουριστικές εκθέσεις δαπανώντας τεράστια ποσά, τρελοί είναι;
Ερώτημα δεύτερον. Η Ρόδος και η Χαλκιδική, που συμμετέχουν με δικό τους περίπτερο, μήπως ζουρλάθηκαν και αυτοί; Να θυμίσω για τους αδαείς ότι η Ρόδος φέτος δεν είχε μείωση, αφού κινήθηκε στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. Τυχαίο είναι αυτό;

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΑΛΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΕΙΧΑΜΕ
Να το ξαναπώ; Εγώ για πρώτη φορά, βρέθηκα σε έκθεση στην Θεσσαλονίκη στη Φιλοξένια. Το συμπέρασμα που απεκόμισα τόσο από το περίπτερο της Περιφέρειας μας, όσο και από την εν γένει συμμετοχή μας, είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτικό.
Τουλάχιστον αποκαρδιωτικό. Σας μιλώ σοβαρά, την ώρα που βρισκόμουν στον χώρο της έκθεσης και κοίταζα με ανάμεικτα συναισθήματα το περίπτερο μας, σκεφτόμουν με πόνο ψυχής τους συμπατριώτες μου που ασχολούνται με τον τουρισμό και οι οποίοι τα βγάζουν πέρα με δυσκολία.
Ε, δεν μπορώ να ακούω τους διάφορους πολιτικούς παράγοντες, αν μιλούν εκ τους ασφαλούς, για αισιοδοξία εν όψει της ερχόμενης τουριστικής περιόδου.
Πριν μιλήσουν, θα πρέπει πρώτα να σκεφτούν αυτούς τους ανθρώπους και αν τους ρωτήσουν θα έλεγα, το πώς αντεπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους.
Και μετά ας πουν ότι θέλουν. Σεμνά και ταπεινά. Έτσι δεν είπε ο Πρωθυπουργός; Το ξεχάσαμε;

"Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ"
Ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής, ο Γιόχαν Κρόιφ, είχε δηλώσει ότι "Η λεπτομέρεια φέρνει την επιτυχία".
Και εμείς, όσον αφορά τα θέματα του τουρισμού μας, δεν προσέχουμε καθόλου την... λεπτομέρεια, αν όντως η συμμετοχή μας στις εκθέσεις θεωρηθεί "λεπτομέρεια".
Και παίρνω την ευκαιρία να ρωτήσω τον κύριο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας ο οποίος τάσσεται υπέρ της άποψης ότι είναι σχεδόν περιττή η συμμετοχή μας στις εκθέσεις, έχουμε επενδύσει κάπου αλλού για την προβολή μας κύριε Γενικέ, όπως στο διαδίκτυο; Όχι βέβαια. Γι' αυτό είμαστε ΠΑΤΟΣ.
Εμένα, προσωπικά λέω, δεν με ενδιαφέρουν οι Γενικοί Γραμματείς, γιατί αυτοί έρχονται και παρέρχονται. Οι Κερκυραίοι όμως μένουμε εδώ, ζούμε εδώ και ζούμε ΜΟΝΟ από τον τουρισμό. Γι' αυτό φωνάζω. Για να ξυπνήσουν επιτέλους οι Κερκυραίοι και να μην ακούν τον κάθε Γενικό Γραμματέα, ο οποίος δηλώνει την...αισιοδοξία του για την πορεία του Τουρισμού μας!!!!!

ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ;
Τώρα επιτρέψτε μου, αν ζητήσω τη βοήθεια σας, γιατί πλέον είμαι σε μία ηλικία που η μνήμη μου, κάνει ...τσούκες.
Αν δεν κάνω λάθος, ζητώ τη βοήθεια σας, πέρσι μετά τον θόρυβο που είχε δημιουργηθεί για την μη αξιοπρόσεκτη συμμετοχή μας στην διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου, ο Νομάρχης ο κύριος Στέφανος Πουλημένος, δεν είχε δηλώσει ότι του χρόνου, δηλαδή φέτος, θα έχει η Κέρκυρα "αυτόνομο" (σε εισαγωγικά για να μην παρεξηγηθώ) περίπτερο; Πείτε μου σας παρακαλώ, γιατί είμαι σχεδόν βέβαιος ότι το είχε πει και το είχε δηλώσει.
Αν όντως έχει γίνει, που έχει γίνει αυτή η δήλωση, να ρωτήσω που είναι το περίπτερο μας; Γιατί κύριε Νομάρχα, δεν συμμετέχουμε με δικό μας περίπτερο όπως η Ρόδος και η Χαλκιδική;

ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΜΕΙΩΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20%
Προσέχτε με λίγο. Φέτος είχαμε μείωση περίπου στο 7%. Σύμφωνοι; Σύμφωνοι. Του χρόνου με το κραχ στην οικονομία να έχει παγώσει τα πάντα και κυρίως να έχει οδηγήσει στην ανεργία εκατομμύρια ανθρώπους πόσο θα φθάσει η μείωση στον τουρισμό μας.
Αν θέλετε την άποψη μου, εγώ ποντάρω κοντά στο 20% Και βάλε.
Το λέω αυτό, κυρίως, για να προσγειωθούν κάποιοι αιθεροβάμονες Και να κάνουν τον σταυρό τους, αν η μείωση, έτσι όπως αντιδρούμε στην Κέρκυρα, δεν ξεπεράσει το 30%!!!
Μιλάω πολύ σοβαρά. Άντε να μην τα πάρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: