Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Εγκαίνια του ανακαινισμένου Πνευματικού Κέντρου

Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος τέλεσε τα επίσημα εγκαίνια του πλήρως ανακαινισμένου Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το οποίο βρίσκεται στην οδό Ακαδημίας 2.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην ομιλία του τόνισε, ότι το Πνευματικό Κέντρο θα αποτελέσει κύτταρο πνευματικότητας και θα χρησιμεύσει, στην στέγαση όλων των ποιμαντικών δραστηριοτήτων της Μητροπόλεώς μας, όπως οι Σχολές Κατηχητών, Γονέων, Βυζαντινής Μουσικής κ.α., καθώς και τις Συνάξεις των Νέων και Φοιτητών, του Συνδέσμου των Θεολόγων Κερκύρας, του Συλλόγου Χριστιανών Επιστημόνων Κερκύρας κ.α.
Επίσης αναφέρθηκε στις μεγάλες και επίπονες προσπάθειες που έγιναν για την ανακαίνισή του, καθόσον το κτίριο βρισκόταν σε άσχημη κτιριακή κατάσταση και απαιτήθηκαν πρωτοποριακές μέθοδοι αναστήλωσης.
Επίσης ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στην αποκατάσταση του κτιρίου και ειδικότερα τον Παν. Αρχιμ. Ιουστίνο Κωνσταντά που είχε την επίβλεψη του έργου.
Το νέο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως είναι πλήρως εξοπλισμένο με οπτικοακουστικά μέσα και αποτελεί κόσμημα για την πόλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: