Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Παρέμβαση για να μην χάσουν την δουλειά τους οι εργαζόμενοι στην Κλίμακα

Στην αρμόδια πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά και και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Απασχόλησης απευθύνεται με ανοικτή επιστολή του το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας ζητώντας την διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στην μονάδα ψυχικής υγείας ΚΛΙΜΑΚΑ.
Στην επιστολή του Εργατικού Κέντρου σημειώνεται:
"Μετά την πρόσφατη συνάντησή μας στο Υπουργείο Απασχόλησης στις 14/10/2008 όπου επιχειρήθηκε επίλυση της εργασιακής διαφοράς με την κλίμακα και τους εργαζόμενους - μέλη του Σωματείου με πικρία και απογοήτευση λάβαμε γνώση της απάντησης της Κλίμακας, η οποία είναι αρνητική ως προς τις επαναπροσλήψεις. Από την κοινοποίηση σ' εμάς της απόφασης αυτής δεν γνωρίζουμε να έχει ληφθεί απολύτως κανένα μέτρο κατά της Κλίμακας.
Δυστυχώς διαπιστώνουμε με λύπη μας ότι παρόλες τις καταγγελίες των εργαζομένων σήμερα παρέχεται η δυνατότητα σε κάποιες εταιρείες κατ' ευφημισμό "μη κερδοσκοπικές" να δαπανούν δημόσιο χρήμα, να δρουν κατά παράβαση της εργατικής, φορολογικής, ασφαλιστικής νομοθεσίας και της στοιχειώδους τήρησης των υποχρεώσεών τους έναντι των αρμοδίων φορέων που τους έχουν εκχωρήσει μέρος των αρμοδιοτήτων της και που αντί να τους ελέγχους και να τους επιβάλλουν την τήρηση της νομιμότητας, στην πράξη παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν αμήχανα.
Ας μη ξεχνάμε ότι ο συγκεκριμένος ιδιώτης χρηματοδοτείται γενναία από το δημόσιο το οποίο τον μεταχειρίζεται προνομιακά αφού του έχει εκχωρήσει 17 μονάδες ψυχικής υγείας ανά την Ελλάδα.
Χωρίς να γνωρίζουμε για τα πεπραγμένα του Κ. Κατσαδόρου στις άλλες μονάδες ψυχικής υγείας στην Κέρκυρα βιώσαμε τον τρόπο λειτουργίας του με τον αυταρχισμό και την παρανομία έναντι των εργαζομένων, με μείωση αποδοχών, με παράνομες καταγγελίες εργασιακών συμβάσεων, δίωξη συνδικαλιστών κ.λπ.
Τελικά συμπεραίνουμε ότι, ο Έλληνας εργαζόμενος δεν έχει άλλο τρόπο για την προάσπιση της αξιοπρέπειας και της εργασίας του πέραν της προσφυγής του στα αρμόδια Δικαστήρια και της δημόσιας καταγγελίας του στον τύπο.
Ζητάμε για άλλη μια φορά την ανάκληση όλων των απολύσεων και την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: