Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

“Θέλω να γίνει το έργο της παράκαμψης”

Στο θέμα της παράκαμψης του αεροδρόμιου επανήλθε με δηλώσεις του ο ΓΓ της ΠΙΝ Σωτήρης Βόσδου. Αφορμή των δηλώσεων ήταν τα όσα ακούστηκαν από πλευράς δημοτικής αρχής ότι η ΠΙΝ χρωστάει χρήματα στον δήμο Κερκυραίων από το πρόγραμμα "Θησέας".
Ο κ. Βόσδου διευκρίνισε ότι "ενταγμένα στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι 1.772.000 ευρώ. Μέχρι στιγμής, έχουν εκταμιευτεί 1.572.000 ευρώ. Για το υπόλοιπο ποσό, ο δήμος Κερκυραίων δεν έχει υποβάλει αίτημα ούτε έχει φέρει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να προχωρήσουμε στην εκταμίευση. Αυτό για την αποκατάσταση της αλήθειας".

Σχετικά με τη χρηματοδότηση έργου
Ο ΓΓ της ΠΙΝ επανέλαβε την πάγια θέση του για το θέμα τονίζοντας ότι το έργο θα κατασκευαστεί και δεν θα πρέπει να αναφερόμαστε στις πηγές χρηματοδότησής του.
"Ένα τόσο σημαντικό έργο για την Κέρκυρα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με την ανάλογη σοβαρότητα από όλους. ΤΟ έργο θα κατασκευαστεί αρκεί να τηρηθούν όλες εκείνες οι διαδικασίες που προβλέπονται από την νομοθεσία.
Εμένα δε με απασχολεί από ποια πηγή θα είναι η χρηματοδότησή του. Με απασχολεί να κατασκευαστεί η παράκαμψη του αεροδρομίου με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Το έργο θα προχωρήσει αφού τηρηθούν οι νόμιμες οι διαδικασίες. Για να κατασκευαστεί θα πρέπει ο δήμος Κερκυραίων να έχει στην κυριότητα του το συγκεκριμένο κομμάτι της γης αλλιώς υπό αίρεση δεν μπορεί να κατασκευαστεί. Το συμφωνητικό αυτό, ενώ όφειλε να περάσει από την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου μέχρι σήμερα δεν έχει συζητηθεί. Εν πάση περιπτώσει και αυτό να είχε συμβεί, το συμφωνητικό δεν τηρεί όλες τις διαδικασίες.
Τα χρονοδιαγράμματα κατασκευής του έργου θα ξεκινήσουν να γράφουν από την υπογραφή της σύμβασης και μετά. Την υπογραφή της σύμβασης, την εντολή θα την δώσουμε όταν θα υπάρχουν όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: